ایران اکازیون:تاکنون فکر می کردیم زمین تنها سیاره با آسمان آبی است، اما پلوتو هم آسمانی آبی دارد. در تصاویر رنگی که بتازگی از جو پلوتو منتشر شده، آسمان پلوتو شبیه زمین به نظر می رسد.
در خصوص زمین، آبی بودن آسمان نتیجه انتشار نور خورشید در تمامی جهات توسط مولکول های نیتروژن در اتمسفر است اما وضعیت در پلوتو اندکی متفاوت است. در این سیاره کوتوله، نور خورشید توسط مولکول ها منتشر نمی شود، بلکه این کار به واسطه غباری از ذرات دوده مانند به نام ‘تولین’ انجام می شود که حاصل واکنش های شیمیایی متان و نیتروژن بر فراز پلوتو هستند.
تفاوت دیگر این است که روی زمین آسمان تقریبا همیشه آبی به نظر می آید، اما در پلوتو این گونه نیست. بعنوان مثال اگر در پلوتو مستقیم به بالا نگاه کنید، آسمان را سیاه می بینید. ‘کارلی هووت’ از اعضای تیم افق های نو گفت: « لایه غبار کاملا نازک است بنابراین شما رنگ آن را در اغلب اوقات در هنگام طلوع و غروب خورشید آبی می بینید.»
در مناطق مختلفی در سطح پلوتو از جمله گودال ها و دره ها یخ رود مشاهده شده است اما این یخ ها سفید-آبی نیستند، بلکه سرخ فام هستند که احتمالا نتیجه یخ زدن تولین هایی است که به سطح پلوتو سقوط می کنند. این فضاپیما همچنین توانسته مناطق بسیار زیاد کوچک و حفاظت نشده یخ آب را در پلوتو شناسایی کند. این کشف با استفاده از دادههای جمعآوری شده توسط ابزار نقشهبردار ترکیب طیفی رالف بر روی فضاپیمای افق های نو انجام شده است.
فضاپیمای افق های نو در حال حاضر در فاصله پنج میلیارد کیلومتری زمین قرار داشته و همه سیستمهای آن در سلامت کامل به کار مشغول هستند. دریافت اطلاعات کامل آن از پلوتو، شش ماه طول می کشد. این فضاپیما هم اکنون در حال پرواز به سمت جرمی در کمربند کویپر هست که در سال ۲۰۱۹ به آن می رسد.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: space , NASA