ایران اکازیون:آژانس فضایی اروپا در ماموریت روزتا،که در شهریور سال ۱۳۹۵ شمسی پایان یافت، موفق به کشف این مسئله شد که ۴۰ درصد جرم هستۀ دنباله دار چوری(چوریوموف گراسیمنکو ۶۷ پی) از مواد ارگانیک تشکیل شده است. ترکیبات ارگانیکی مانند کربن، هیدروژن، نیتروژن و اکسیژن، شالوده اصلی حیات در سیاره زمین میباشند. اما بنا به گفته ژان لوپ برتاکس و روزین لالِمنت، این مولکول های ارگانیک، بسیار قبل تر از تشکیل منظومه شمسی، در فضای میان ستاره ای تولید شده اند.
چنین سحابی جوانی در نهایت منقبض شده و منظومه ای همانند منظومه شمسی را به همراه سیارات و دنباله دارها تشکیل می دهد. ماموریت روزتا به ما آموخت که هسته دنباله دارها با برافزایش آهسته ذرات بزرگتر شکل می گیرد. در ابتدا ذرات کوچکتر به ذرات بزرگتر متصل می شوند. این ذرات به ذرات بزرگتر متصل شده و این روند ادامه می یابد تا هسته ای به عرض چند کیلومتر تشکیل می شود.
بنابراین احتمالا مولکول های ارگانیک که در سحابی های جوان حضور داشتند(و دلیل جذب نوارهای مذکور هستند) نابود نشدند و به ذرات بزرگتر تشکیل دهندۀ هسته دنباله دار متصل شده اند. دلیل بقای این ذرات به مدت ۴.۶ میلیارد سال همین است. می توان با ماموریتی که در آن نمونه هایی به زمین آورده شود، این مواد اسرارآمیز نهفته در فضای میان ستاره ای که به شکل نوارهایی در مشاهدات ما آشکار می شوند را بررسی و شناسایی کرد. اگر مولکول های ارگانیک دنباله دارها در فضای میان ستاره ای تولید شده باشند و به عقیده دانشمندان نقش مهمی در ظهور حیات بر روی زمین ایفا کرده باشند، آیا ممکن نیست که این مولکول ها حیات را به سیاره ای دیگر در کهکشان ما نیز برده باشند؟ جزئیات بیشتر این پژوهش در Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.
ترجمه: رضا کاظمی/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: sciencedaily.com