مجله ایران اکازیون

استارشیپ در بالای سوپرهوی قرار گرفت



ایران اکازیون:نمونه‌ی اولیه استارشیپ در روز جمعه ۱۵ مرداد برای نخستین‌بار بر روی پیشران خود سوپرهوی قرار گرفت و رکورد بلندترین موشک جهان را از آن خود کرد.

استارشیپ SN۲۰ و پیشران “سوپرهوی” به مدت یک ساعت به یکدیگر وصل بودند تا بررسی‌های لازم انجام شود. سپس استارشیپ به پایین آورده شد و مجددا به آشیانه بازگشت. ایلان ماسک در توییتی نوشت: «رویا به حقیقت تبدیل می‌شود.» به گفته ماسک: «استارشیپ و پیشران سوپرهوی پیش از پرتاب نیازمند چهار سیستم مهم دیگر نیز هستند. این موارد شامل سپر محافظتی نهایی برای استارشیپ، سپر محافظتی برای موتورهای سوپرهوی، مخازن ذخیره سوخت زمینی و یک بازو برای استارشیپ است.»

نسخه‌ی ارتقاء یافته‌ی استارشیپ با عنوان اس‌ان۲۰ تا چندی دیگر با تقویت کننده عظیم سوپرهوی به مدار زمین ارسال می‌شود تا فضاپیمای استارشیپ نخستین آزمون مداری خود را انجام دهد. زمان پرتاب این موشک هنوز مشخص نیست و پیش از پرواز باید چندین آزمایش بر روی پیشران سوپرهوی انجام شود و موتورهای آن بررسی شود.

همچنین اسپیس‌ایکس هنوز منتظر دریافت مجوز از اداره هوانودری فدرال است. مزیت مهم استارشیپ و سوپرهوی این است که توانایی فرود دارند و اسپیس ایکس می‌تواند از آنها مجددا استفاده نماید.

در پرواز نخست استارشیپ از تگزاس به فضا پرتاب می‌شود و پس از ۹۰ دقیقه در مدار بودن، در اقیانوس آرام و در نزدیکی سواحل هاوایی فرود می‌آید. تقویت کننده استارشیپ پس از رساندن این موشک به مدار در خلیج مکزیک و در فاصله‌ای حدودا ۲۰ مایلی از ساحل به آرامی فرود خواهد آمد و مجددا برای پرواز‌های بعدی آماده می‌شود. استارشیپ در آینده‌ی نزدیک قرار است انسان را به ماه و مریخ ببرد.

‌‌ استارشیپ و بوستر سوپرهوی پس از پرتاب عنوان قدرتمندترین موشک تاریخ را از آن خود خواهند کرد. نسخه‌ی آزمایشی پیشران سوپرهوی نیز ۲۹ رپتور دارد تا به قدرت رانش بیش از ۶۶۰۰ تُن برسد. انرژی سوپرهوی توسط موتور رپتور تامین می‌شود که ترکیبی از متان مایع و اکسیژن می‌سوزاند.

استارشیپ اس‌ان‌۲۰ هم مجهز به ۶ رپتور است و با نسخه‌های قبلی استارشیپ کمی تفاوت دارد، چون برای پرواز مداری آماده شده است.

هدف اسپیس‌ایکس از ساخت استارشیپ انتقال انسان‌ها و محموله‌ به ماه و مریخ و سایر مناطق منظومه‌ی شمسی است. ناسا نیز به تازگی قراردادی برای ارسال فضانورد به ماه با اسپیس‌ایکس امضا کرده است و طی این قرارداد ماموریت آرتمیس ناسا با کمک موشک‌ استارشیپ انجام خواهد گرفت.

سایت علمی بیگ بنگ / منابع: cnbc.com , space.com