ایران اکازیون:فضاپیمای کپلر ناسا برای شکار سیارههای شبهزمینی طراحی شده است، اما بروز نقص فنی مانع از ادامه یافتن فعالیتش در فضا شد و اکنون پس از برنامهریزی دوباره و آغاز دوباره فعالیتش، سیارهای جدید کشف کرده است.
براساس گزارش همشهری از CNN، پس از تغییر برنامه ی تلسکوپ کپلر که ماموریت K2 نام داشت، این تلسکوپ هدف جدید خود را نسبت به تواناییهایش شناسایی کرد. در تلاش جدید، کپلر موفق شد سیاره ی HIP11654b را با قطری ۲.۵ برابر زمین و کوچکتر از نپتون کشف کند. این سیاره در مدار ستارهای حرکت میکند که همسوی صورت فلکی حوت است و هر ۹ روز یکبار مدارگردیاش را کامل میکند. فاصله این سیاره به ستارهاش بسیار نزدیکتر از آنی است که حیات مجال حضور در آن را داشته باشد. این سیاره در فاصله ۱۸۰ سال نوری از زمین قرار گرفتهاست.
با این همه کشف این سیاره که شباهت چندان زیادی به زمین ندارد علاوه بر اینکه اطلاعاتی جدید درباره جهان هستی را آشکار ساخته، اطلاعاتی که سال گذشته و با بروز نقص فنی در فضاپیمای کپلر، دانشمندان از کشف آن ناامید شده بودند، کارامد بودن استرتژی جدیدی که کپلر برای ادامه ماموریتش در پیش گرفته را نیز به اثبات رسانده است.
به گفته پاول هرتز مدیر بخش فیزیک اختری ناسا، تابستان گذشته توانایی تولید علمی کپلر پس از بروز نقص فنی در چرخهای واکنشی این فضاپیما دچار اخلال شد. اما دانشمندان و مهندسان استراتژی جدیدی را در پیش گرفتند و از فشار نور خورشید به جای چرخهای واکنشی از کار افتاده فضاپیما استفاده کردند و توانستند به این شیوه فضاپیما را در مسیر و موقعیت درست قرار دهند؛ و اکنون کپلر برای ادامه ماموریت خود آمادگی کامل دارد.
به گفته استیو هوول دانشمند پروژه کپلر، کپلر اکنون در موقعیت بسیار عالی قرار گرفته تا به دانش انسان درباره جهانهای بیگانه بیافزاید و مرز میان سیارههای سنگی مانند زمین و سیارههای یخی مانند نپتون را مشخص سازد. از زمان آغاز رسمی ماموریت K2 در ماه مه، بیش از ۳۵ هزار ستاره را مشاهده کرده و اطلاعاتی در مورد خوشههای ستارهای، مناطق شکلگیری ستارگان متراکم و چندین جسم سیارهای در منظومه شمسی جمع آوری کرده است. نتایج این تحقیقات در مجله Astrophysical منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: CNN , اطلاعات بیشتر: NASA