ایران اکازیون:علاقمندان به رویدادهای آسمان شب می توانند ۱۳ و ۱۴ دسامبر ۲۰۱۵ (۲۲ و ۲۳ آذر ۹۴) شاهد بارش شهابی جوزایی(Geminids) باشند، امسال بارش شهابی جوزایی نمایش خوبی برای رصدگران مهیا کرده و به گفته ی منجمان میتوان ۲ شهاب در هر دقیقه رصد کرد.
به گزارش بیگ بنگ، بهترین زمان برای رصد این بارش پس از طلوع صورت فلکی دو پیکر یا جوزا در اوج بارش شهابی در بامداد روز ۲۳ آذر است، بهترین مکان هم برای تماشای آسمان که شانس بیشتری برای تماشای شهابها داشته باشید فاصله ۲۰ تا ۳۰ درجهای کانون بارش در صورت فلکی جوزا است. برای دیدن بارش شهابی به هیچ وسیله خاصی نیاز ندارید، با چشم غیر مسلح هم میتوان این بارش را براحتی دید.
اما باید برای رصدش حتما از نور شهرها و آلودگی آنها دور شوید. باید به جایی بروید که آسمانی پاک دارد و خبری از هیاهوی پر نور شهرها نیست. معمولا علاقهمندان به روستاهای دور از شهرها و کویرها میروند تا بتوانند این بارش شهابی هیجانانگیز را رصد کنند. این بارش از معدود بارشهای شهابی است که منشأ آن دنباله دار نیست و یک سیارک یخی است.
بارش شهابی جوزایی زمانی رخ میدهد که زمین از میان تودهای از ذرات به جامانده از سیارکی به نام ۳۲۰۰ فائتون عبور میکند و ذرات کوچک غبار و یخ باقیمانده از این سیارک با برخورد به جو زمین در آن سوخته و رد درخشانی را در آسمان بهجای میگذارند. سرعت میانگین شهابهای این بارش نسبت به سیّاره زمین در اوقات اوج بارش شهابی جوزایی معمولاً حدود ۳۵ کیلومتر بر ساعت است که برای یک بارش شهابی بزرگ سرعت کمی به شمار میآید.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع بیشتر: space , sciencedaily , earthsky