بیش از ۱۵ هزار جرم خطرآفرین در اطراف زمین وجود دارد!
فلاح
ایران اکازیون:تحقیقات جدید ستارهشناسان نشان میدهد که سیارکها و اجرام نزدیکی که کره زمین را تهدید میکنند، روز به روز در حال افزایش هستند و هم اکنون تعدادشان به ۱۵ هزار عدد رسیده است.
به گفته دانشمندان تعداد این اجرام آسمانی سه سال پیش ۱۰ هزار عدد بوده است و در عرض این چند سال ۵۰۰۰ عدد نیز به آن اضافه شده است که این میزان رشد چشمگیری به شمار میآید. اجرام نزدیک به زمین NEOها نام دارند، دنبالهدارها و سیارک هایی با اندازههای مختلف از صدها متر تا دهها کیلومتر هستند که مدارشان نزدیک به زمین است و میتوانند به سیاره ما ضربه وارد کنندو برای زمین خطر آفرین باشند. اجرام نزدیک به زمین کشف شده بخشی از یک جمعیت بسیار بزرگتر متشکل از بیش از ۷۰۰ هزار سیارک شناختهشده در منظومه شمسی ما به شمار میروند.
اتور پروزی، رئیس مرکز دسته بندی اجرام نزدیک به زمین میگوید: «تعداد اجرام آسمانی نزدیک به زمین در سالهای اخیر با رشد سریعی افزایش یافته است و گروههای بینالمللی معتقدند که به طور میانگین در هر هفته حدود ۳۰ جرم آسمانی در نزدیکی زمین شناسایی می شوند. این در حالی است که تا قبل از این و در طی دهههای گذشته فقط ۳۰ جرم در هر سال کشف میشد.
وی افزود: « تا به امروز موفق به کشف بیش از ۹۰ درصد اجرام آسمانی به اندازه ۱۰۰۰ متر شدهایم اما فقط ۱۰ درصد از اجرام آسمانی با اندازه ی ۱۰۰ متر و یک درصد از اجرام با ابعاد ۴۰ متر را شناسایی کردهایم». برخورد جرمی به وسعت هزار متر قطعا میتواند خرابی بزرگی در زمین ایجاد کند، اما حتی یک تکه سنگ ۴۰ متری نیز میتواند خسارتهایی جدی به زمین وارد کند. شهاب سنگ چلیابینسک که در سال ۲۰۱۳ در روسیه با زمین برخورد کرد، قطری برابر ۲۰ متر داشت اما ۱۵۰۰ نفر را مجروح کرده و به هزاران ساختمان آسیب وارد کرد. از این رو است که کشف این تهدیدها که از بعد کیهانی مقیاسی کوچکتر دارند، در اولویت قرار دارد.
به همین دلیل آژانسهای فضایی در حال ساخت تجهیزاتی هستند که میتواند به ردیابی این سنگها پیش از برخورد با زمین کمک کند: تلسکوپ فلای آی با هدف نظارت بر تکهای بزرگ از آسمان ساخته شده است و از سال ۲۰۱۸ به بهرهبرداری خواهد رسید. تلسکوپ بزرگ سینوپتیک در شیلی نیز در همین راستا از سال ۲۰۲۲ فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.