ایران اکازیون:بزرگترین قمر پلوتو، شارون، به واسطه انتشار تصاویر جدیدی از ماموریت افقهای نو توسط ناسا در مرکز توجه همگان قرار گرفت. این تصاویر جدید بهترین تصاویر رنگی با جزئیاتی بسیار دقیق از قمر شارون به شمار میروند که تاکنون از این جرم به ثبت رسیدهاند.
براساس گزارش BBC، ناسا در تلاش است تمامی اطلاعات گردآوری شده توسط فضاپیمای افقهای نو را که در تاریخ ۱۴ جولای از فاصله نزدیکی از پلوتو پرواز کرد، پردازش کند و انتظار میرود پردازش این اطلاعات تا سال ۲۰۱۶ به طول بیانجامد. دلیل کندی این روند فاصله زیادی است که میان افقهای نو تا زمین وجود دارد در حالی که این فضاپیما همچنان در حال دور شدن از زمین است. این فضاپیما از زمان پرواز نزدیک از کنار پلوتو بیش از ۱۰۰ میلیون کیلومتر از این سیاره کوتوله فاصله گرفته است و فاصله آن تا زمین به پنج میلیارد کیلومتر رسیده است.
اگرچه سرعت دریافت اطلاعات به شکلی طاقت فرسا کند است، اما دانشمندان هرگز از دریافت اطلاعات جدید از پلوتو خوشحالتر از اکنون نبودهاند و جدیدترین تصویر از شارون نیز به این خوشحالی افزوده است زیرا سازهها و ویژگیهای ساختاری متنوعی از قبیل درهها، کوهها و پستی و بلندیهای متنوعی در این قمر مشاهده کردند. آنچه بیش از دیگر ویژگیها توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است، سیستمی وسیع از شکستها و درهها است که در میانه شارون خودنمایی میکنند و نشان از گذشته پرتلاطم زمینی این قمر دارند. در ویدئوی زیر که از تصاویر واقعی این ماموریت بدست آمده می توانید پرواز بر فراز قمر شارون را مشاهده کنید:
به گفته دانشمندان، به نظر میآید کل پوسته کارون به واسطه این سیستم از هم شکافته است. همچنین دانشمندان دریافتند نیمکره جنوبی این قمر از سطحی هموارتر برخوردار است که میتواند نشان از بازسازی سطح گسترده در این قمر باشد. به منظور توضیح این رویداد دانشمندان در حال بررسی نظریه نوعی آتشفشان سرد به نام کریوولکانیسم هستند.