مجله ایران اکازیون

تصویری جدید از طوفان زحل




ایران اکازیون:فضاپیمای کاسینی که در فاصله ۲.۵ میلیون کیلومتری بالای این سیاره حلقه‌دار حرکت می‌کند، جدیدترین تصاویر و کلیپ ویدیویی‌اش را از قطب شمال زحل و طوفان شش ضلعی مشهورش به زمین ارسال کرد.

عکس جدید فضاپیمای کاسینی از طوفان شش ضلعی زحل

این گرداب شش‌ضلعی حدود ۳۰ هزار کیلومتر عرض دارد و در واقع، جریان جتی است که از بادهای با سرعت ۳۲۲ کیلومتر در ساعت، تشکیل شده است. «اندرو اینگر سول» از کارشناسان و اعضای تیم تحقیقاتی مؤسسه فناوری «پاسادنا»‌واقع در کالیفرنیای امریکا در خصوص شش ضلعی اسرارآمیز زحل و تصاویر جدید‌ گفت: شرایط جوی و بادهای طوفان‌زا دراین بخش از زحل تاکنون در هیچ سیاره‌دیگری در منظومه‌شمسی رؤیت نشده‌است. طوفان‌های زمینی معمولا یک هفته به طول می‌انجامند، اما توفان زحل دهه‌ها و شاید قرن‌ها حضور داشته است. این جریان جت شش‌ضلعی ممکن است تا مدت طولانی ماندگار باشد.

طوفان شش ضلعی زحل اولین‌بار در سال ۱۹۸۱ و توسط کاوشگر ویجر ۲ ناسا کشف شد و کاسینی در سال ۲۰۰۶ توانست دوباره از آن تصویربرداری کند. سیاره‌شناسان دریافته‌اند این شش ضلعی چرخشی همزمان با هسته سیاره دارد و احتمالا جریان فورانی طولانی‌مدت باشد که با لایه بالایی اتسمفر این سیاره یکی شده‌است. اگرچه قطب جنوبی زحل از جریان فواره‌ای شش ضلعی برخوردار نیست،‌اما از گرداب‌های متلاطمی از گازها برخوردار است، گرداب‌هایی که در مرکز این طوفان شش ضلعی مرموز در قطب شمال سیاره نیز دیده می‌شوند.

نمایی از زمین در مقایسه با طوفان عظیم زحل

فضاپیمای کاسینی از سال ۲۰۰۴ در مدار زحل در حرکت بوده و در حال مطالعه روی این سیاره حلقه‌دار منظومه خورشیدی، به ویژه مطالعه روی سیستم ۶۲ تایی قمرهای این سیاره‌است.

مطالعه بیشتر در : space , designntrend