“دان بانفیلد” دانشمند اصلی این پژوهش از “دانشگاه کرنل” آمریکا که کنترل مجموعهای از حسگرهای پشتیبان اینسایت که “زیرسیستم جانبی محموله”(APSS) نام دارد را بر عهده دارد گفت: این قسمت که اینسایت در آن قرار دارد قلمرو کاملاً جدیدی است که ما در حال کشف آن هستیم. اینسایت توسط مجموعهای از حسگرهای پشتیبان، اطلاعات بیشتری از سطح مریخ نسبت به مأموریتهای قبلی ارائه میدهد.
طبق اعلام ناسا دمای هوا در مریخ در روز جمعه ۲۱ فوریه در گرمترین حالت ۹ درجه فارنهایت و در سردترین حالت منفی ۱۳۹ درجه فارنهایت بود و سرعت وزش باد نیز ۸۵ کیلومتر بر ساعت بود. اینسایت همچنین مجهز به یک لرزه سنج برای شناسایی زلزلههای مریخ است. حسگرهای سنجش فشار باد و هوا و مغناطیسسنج نیز برای اندازهگیری نیروهای مغناطیسی سیاره بر روی این کاوشگر تعبیه شده است.
“اینسایت” یک فضاپیمای رباتیک سطحنشین مریخ است که قرار است برای اولین بار یک نقشه درونی از سیاره مریخ تهیه کند. این فضاپیما در تاریخ ۵ می ۲۰۱۸ از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد و برابر برنامه از پیش تعیین شده در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ پس از پیمودن ۴۸۵ میلیون کیلومتر بر روی سطح مریخ فرود آمد و مأموریتش را برای جمعآوری اطلاعات آغاز کرد.
این مأموریت را آزمایشگاه علمی و فناوری پیشرانش جت ناسا اداره میکند و سطحنشین آن توسط سیستمهای فضایی لاکهید مارتین ساخته شده است. طرح این مأموریت در ابتدا برای راه اندازی در ماه مارس ۲۰۱۶ انجام شده بود و نام آن کوتاه شده “توضیح اکتشافات درونی با استفاده از بررسیهای لرزهای، زمینشناسی و انتقال حرارت” است. “اینسایت” به مدت دو سال به کاوش و انجام تحقیقات در مریخ میپردازد. یافتههای این مطالعه در مجله Nature Geoscience منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: scitechdaily.com , NASA