محققان قصد دارند در سال آینده، یک مریخنورد را به سیاره مریخ بفرستند تا نمونههای سنگ را از این سیاره سرخ جمعآوری کنند و به زمین بیاورند. دو فضاپیمای ناسا نیز قرار است برای کاوش اقیانوسهای روی سطح قمرهای زحل و مشتری به فضا پرتاب شوند. علاوه بر این، تلسکوپهای فضایی جدید نیز سیارات بیرون از منظومهشمسی را برای جستجوی حیات بررسی میکنند. هدف از این برنامههای بزرگ، اثبات وجود فرازمینیهایی است که شاید در سیارات دیگر ساکن باشند.
برنامه اثبات وجود فرازمینیها، برنامه جدیدی نیست زیرا ناسا سالها در جستجوی نشانههایی مبنی بر حضور فرازمینیها بوده است اما دانشمندان اخیرا به این باور رسیدهاند که امکان کشف این موجودات فراهم خواهد شد. برای مثال، “توماس زوربوچن”، مدیر سابق ناسا در نشستی که در سال ۲۰۱۷ برگزار شد، گفت: ما با وجود فعالیتهایی که با هدف جستجوی حیات در نواحی متفاوت برگزار میشوند، در آستانه یکی از ژرفترین اکتشافاتی قرار داریم که تاکنون انجام شدهاند.
هنگامی که مریخنورد ناسا در سال ۲۰۲۱ پرتاب شود، مریخ نخستین ایستگاه توقف آن برای بررسی خواهد بود. دیدگاه واقعبینانه برای یافتن زندگی روی مریخ، بیشتر با نشانههای وجود زندگی در گذشته این سیاره پیوند خورده زیرا شرایط کنونی آن را به سیارهای غیرقابل سکونت تبدیل کرده است. ناسا برای رسیدن به شواهد لازم در مورد وجود فرازمینیها، برنامههای خود را سرعت بخشیده و امیدوار است که در آینده شواهد کافی را ارائه دهد.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: businessinsider.com