ایران اکازیون:این احتمال وجود دارد که اگر زحل را بدون حلقههایش ببینید، آن را نشناسید. اما اگر به ۳۰۰ میلیون سال آینده سفر کنید، زحلِ عاری از حلقه را خواهید دید. البته شاید سریعتر از آنچه پیش بینی میشود، حلقههای زحل ناپدید شوند.
«جیمز اودانیو» دانشمند علوم فضایی و فیزیکدان در مرکز پروازهای فضایی گودارد ناسا در بیانیهای خاطرنشان کرد: «ما خیلی خوش شانس هستیم که می توانیم سامانه حلقهای زحل را ببینیم. ظاهرا این سامانه نیمی از عمرش را سپری کرده است. اما اگر حلقهها موقتی باشند، شاید فرصت دیدنِ سیستمهای حلقهای غولپیکر بعضی از سیارهها که قبلا وجود داشتهاند را از دست دادهایم؛ سیارههایی مثل مشتری، اورانوس و نپتون که امروزه فقط دارای حلقههای کوچکِ نازکی هستند.»
اگر حجم باران حلقهای که دانشمندان در طول آن چند ساعت در سال ۲۰۱۱ رصد کردند، مخصوصِ هوای زحل باشد، این باران مقدار عظیمی از حلقههای یخی را می بلعد؛ یعنی بین ۴۲۰ تا ۲۸۰۰ کیلوگرم در هر ثانیه. به اضافه جرم فعلی حلقههای زحل، مقدار فوق به دانشمندان این فرصت را می دهد تا عمر حلقهها بالغ بر ۳۰۰ میلیون سال براورد شود، البته همچنان نوعی عدم قطعیت درباره عمر حلقهها وجود دارد. با توجه به تحقیقاتی که اوایل سال جاری با بهرهگیری از دادههای فضاپیمای کاسینی به انجام رسید، سرنوشت حلقهها ناخوشایندتر هم به نظر می رسد. اودانیو و همکارانش به بارشهای درونی زحل در مقاله خود توجهی نکردند، اما در بیانیه دیگری اظهار داشتند که این دو پدیده در بیش از ۱۰۰ میلیون سال آینده حلقهها را از بین خواهند برد. این مقاله پژوهشی روز ۱۷ دسامبر ۲۰۱۸ در مجله «ایکاروس» منتشر شده است.
ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: livescience.com