ایران اکازیون:تیمی از محققان “دانشگاه ایالتی آریزونا” و “دانشگاه شیکاگو” با بررسیهای خود به این نتیجه رسیدند که برخی سیارات فراخورشیدی غنی از “کربن” در صورت وجود آب(که در جهان فراوان است) میتوانند به الماس و سیلیکات تبدیل شوند و یک ترکیب غنی از الماس ایجاد کنند.
احتمال اینکه یک سیاره چیزی شبیه به یک الماس بزرگ باشد، کاملاً به ترکیب ساختار مواد تشکیل دهندۀ ستارگانی بستگی دارد که به دور آن می چرخند. سیارههایی که به دور ستارگان غنی از کربن می چرخند، بیشتر احتمال دارد که خودشان از کربن ساخته شده باشند؛ چراکه ماده تشکیل دهنده یک ستاره معمولاً مسئول تشکیل سیارههایی است که در نهایت به دور آن میچرخند.
ماده اصلی مهم دیگری که در ایجاد یک «سیاره فراخورشیدی از جنس الماس» دخالت دارد، آب است. آب در زمین زیاد است اما تصور می شود که در کل کیهان نیز بسیار رایج باشد. آب، کربن و فشار که سیارات به لطف جاذبه زیاد از آن بهرمندند، میتواند باعث شود که این سیارات از الماس ساخته شوند.
همچنین غلظت بالای کربن باعث مهار فعالیتهای داخلی سیاره شده و تصور میشود، این سیارات از اتمسفر نامناسبی برای پشتیبانی از حیات برخوردار باشند. با این وجود، چنین سیاراتی میتوانند اهدافی برای اکتشافات انسانی باشند. جزئیات بیشتر این پژوهش در The Planetary Science Journal منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: sciencealert.com , phys.org