ایران اکازیون:اخترشناسان برای نخستینبار توانستند با استفاده از روش ریزهمگرایی گرانشی چندین سیاره را در کهکشانی دوردست که ۳.۸ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد، رصد کنند.
زمانی که سیارهای در مدار ستارهاش در گردش است، میدان گرانشی این سیستم میتواند نور ستاره دورافتاده در پس این سیستم را تاب داده و منحرف سازد. زمانی که سیارهای در میان این دو ستاره قرار گیرد، میزان شکست و اختلال نور شدت بیشتری پیدا میکند و این افزایش اختلال نشانه وجود سیاره است. تاکنون بیش از ۵۳ سیاره فراخورشیدی درون کهکشان راه شیری با استفاده از این تکنیک کشف شدهاند. اما برای یافتن سیارههای دوردستتر به ابزاری قدرتمندتر از یک ستاره نیاز است.
براساس این یافته محققان متوجه حضور ۲۰۰۰ سیاره میان ستارههای این کهکشان شدند که ابعادی در طیف ابعاد ماه تا سیاره مشتری داشتند. به گفته محققان این کشف نمونهای کامل از نمایش قدرت تکنیک تحلیل ریزهمگرایی گرانشی فراکیهانی است. به گفته محققان این کهکشان در فاصله ۳.۸ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد و احتمال رصد مستقیم سیارههای آن صفر است و حتی بهترین تلسکوپهایی که بتوان در داستانی علمی- تخیلی متصور شد نیز توان رصد مستقیم آنها را ندارند. جزئیات بیشتر این پژوهش در The Astrophysical Journal منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com