ایران اکازیون:خورشید می تواند در ۱۰۰ سال آینده یکی از بزرگترین تهدیدات ما باشد. اگر یک شراره خورشیدی عظیم به مانند آنچه که ۱۵۰ سال قبل به زمین برخورد کرد، امروزه ما را هدف قرار بدهد، می تواند شبکه های برق، ارتباطات ماهواره ای و اینترنت را از کار بیندازد. بر اساس یکی از یافته های جدید، احتمال وقوع چنین رویدادی تا قرن بعدی دور از انتظار نخواهد بود.
محققان اعلام کردند که در کوتاه مدت، شراره های ملایم تری که در خورشید روی می دهند، می توانند مشکلاتی را پدید آورند. در سال ۱۸۵۹، طوفان خورشیدی قدرتمندی شراره های عظیمی را به سوی زمین روانه کرد. سیستم های تلگراف در سرتاسر ملل غربی با اختلال کلی مواجه شد و بر طبق برخی گزارش ها، اپراتورها شوک هایی را از مقادیر قابل توجه جریان الکتریکی درون سیم ها دریافت کردند.
لوئب گفت: «در آن زمان، فناوری پیشرفته ای وجود نداشت و خسارت های بار آمده چندان چشمگیر نبود. اما اگر چنین رویدادی در دنیای مدرن امروزی بیفتد، تریلیون ها دلار خسارت به بار خواهد آمد. زبانه ای نظیر آن می تواند باعث از کار افتادن تمامی شبکه های برق و نیرو، رایانه ها و سیستم های سرمایشی در راکتورهای هسته ای شود. اتفاقات ناگوار بسیاری گریبان بشر را می گیرد.»
«گرِگ لافلین» از دانشگاه ییل آمریکا اظهار داشت: «اینطور نیست که شب ها در تخت خوابم از فرط نگرانی درباره ابرشراره های خورشیدی خوابم نبرد، اما بدان معنا نیست که نباید در مورد این رویدادها بی توجه بود.» لوئب و لینگام ماه گذشته، راه بالقوه ای را برای محافظت از زمین دربارۀ شراره های خورشیدی بزرگ و کوچک پیدا کردند: حلقه ای عظیمی از سیم های رسانا میان ما و خورشید که می تواند به عنوان یک محافظ مغناطیسی عمل کرده و ذرات زبانه را به سمت و سوی دیگری منحرف نماید. متاسفانه، پرتاب چنین محافظی به فضا می تواند تا ۱۰۰ میلیون دلار هزینه در بر داشته باشد. آقای لافلین در پایان گفت: «من فکر می کنم ساخت چنین حلقه سیمی در فضا، بهترین راه حل برای خرج پول نیست. فکر کردن درباره چگونگی عملکرد ابرزبانه های خورشیدی می تواند اقدام بسیار ارزشمندی باشد.»
ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: newscientist.com