مجله ایران اکازیون

شفاف ترین نقشه ۳۶۰ درجه از کهکشان راه شیری




ایران اکازیون:ناسا با استفاده از دو میلیون تصویر واقعی فرو سرخ تلسکوپ فضایی اسپیتزز که طی ۱۰ سال به ثبت رسیده، توانست شفاف ترین تصویر ۳۶۰ درجه را از کهکشان راه شیری به ثبت برساند.

موزاییک عکسی جدید ۳۶۰ درجه ای کهکشان راه شیری. این اولین بار است که ناسا با استفاده از ۲ میلیون عکس تلسکوپ فضایی اسپیتزر  توانست تصویری چشم نواز و دقیق از کهکشان ما به ثبت برساند. برای مشاهده و زوم در تصویر کلیک کنید.

به گزارش مهر، این نقشه یک تصویر ۳۶۰ درجه و بی نظیر از کهشکان راه شیری است که زومی بالغ بر ۲۰ گیگاپیکسل موزاییک عکسی دارد و بیننده را به قلب سحابی ها و جت های ستاره ای و انفجار اطراف ستاره های ابرغول می برد. این تلسکوپ و تصاویر پردازش شده آن توسط محققان دانشگاه ویسکونسین، علاوه بر فراهم آوری دید جدیدی از ساختار کهکشان راه شیری، افزودن بیش از ۲۰۰ میلیون جرم جدید به کاتالوگ کهکشان راه شیری را امکان پذیر کردند.

این تصویر تعاملی که به صورت آنلاین منتشر شده ، قابل زوم کردن است و به کاربران امکان می دهد به سطح کهکشان نگاهی انداخته و بر اجرام آن از جمله سحابی ها، حباب ها ، قلب کهکشان و دیگر پدیده های عجیب و غریب آن زوم کنند. این تصویر موزاییکی ۳۶۰ درجه ای در کنفرانس TEDActive 2014 در ونکوور منتشر شد و بخشی از پروژه Glimpse36 است که سطح کهکشان ما را از تمامی جهات نقشه برداری می کند. این تلسکوپ ۳ درصد از آسمان ما را هدف قرار داده اما به خاطر تمرکز بر نواری در اطراف زمین که در لبه سطح کهکشان راه شیری قرار دارد، بیش از نیمی از تمامی ستاره های کهکشان را نشان می دهد.

دانشمندان می گویند اگر بخواهیم این تصویر را چاپ کنیم به یک کاغذ به بزرگی یک استادیوم فوتبال نیاز داریم از این رو این نقشه به شکل یک مجموعه از تصاویر به طور آنلاین منتشر شده است. تلسکوپ اسپیتزر در سال ۲۰۰۳ به فضا پرتاب شد و برای تهیه تصاویر سطح راه شیری در نور فروسرخ ۱۷۲ روز یا چهار هزار و ۱۴۲ ساعت زمان صرف کرده است . اما این نخستین بار است که این تصاویر برای تهیه یک دید پانورامیک به هم چسبانده می شوند.

تصویری از بازوهای کهکشان راه شیری، خورشید در نزدیکی لبهٔ داخلی بازوی شکارچی کهکشان راه شیری، در پف کردگی محلی در داخل حباب، و در کمربند گولد در فاصلهٔ ۱۰۰۰±۲۵۰۰۰ سال نوری از مرکز کهکشان قرار دارد.

کهکشان راه شیری یک حلقه مارپیچ مسطح است و منظومه شمسی ما در بخش یک سوم بیرونی کهکشان و بر روی یکی از بازوهای مارپیچی قرار دارد. این کهکشان به شکل نوار درخشانی که آسمان را دور می زند وبا استوای سماوی ۶۳ درجه زاویه می سازد در شبهای تاریک بدون ماه با چشم غیر مسلح دیده می شود.

مطالعه بیشتر در : jpl.nasa , universetoday