“یوشیهیرو فروکاوا” از دانشگاه توهوکو در ژاپن و سرپرست این مطالعه میگوید: تاکنون سایر بلوکهای مهم اولیه زمینهساز حیات در شهاب سنگها از جمله اسیدهای آمینه(اجزای پروتئین) و “باز نوکلئوتیدی (اجزای DNA و RNA) یافت شده است، اما قندها در میان بخشهای اصلی زمینه ساز حیات، قطعه گمشده این پازل بودند.
این تحقیق اولین شواهد مستقیم از وجود “ریبوز” در فضا و آمدن قند به زمین توسط شهاب سنگها را ارائه میدهد. شکر فرازمینی ممکن است به شکلگیری RNA در زمین اولیه که احتمالاً به منشأ ظهور حیات منجر شده است، مرتبط باشد. محققان “ریبوز” و سایر قندهای ضروری بیولوژیکی شامل “آرابینوز” و “زایلوز” را در دو شهاب سنگ مختلف به نامهای “NWA 801” و “Murchison” پیدا کردند.
“ریبوز” یکی از اجزای مهم RNA (ریبونوکلئیک اسید) است که به عنوان یک مولکول قاصد در ساخت پروتئینهای خاص مورد نیاز برای طی شدن مراحل حیات عمل میکند. “جیسون دورکین” یکی از محققان این مطالعه از مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا میگوید: قابل توجه است که یک مولکول به شکنندگی ریبوز در یک ماده باستانی یافت شود. این نتایج به هدایت ما در تجزیه و تحلیل نمونههای بکر از سیارکهای اولیه “ریوگو”(Ryugu) و “بنو”(Bennu) که توسط کاوشگر “هایابوسا۲” متعلق به آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن و فضاپیمای “اُسیریس-
“دنی گلاوین” یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه از ناسا میگوید: قند در دی.ان.ای(۲-deoxyribose) در هیچ یک از شهاب سنگهای مورد بررسی در این مطالعه مشاهده نشد و این خود میتواند نشان دهنده این باشد که ابتدا آر.ان.ای تکامل یافته است و اول ریبوزهای فرازمینی توسط شهاب سنگها به زمین اولیه رسیدهاند. این مطالعه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencedaily.com