ایران اکازیون:ادغام عظیم ۱۴ کهکشان در حدود ۱۲ میلیارد سال پیش توسط اخترشناسان دانشگاه دالهاوزی کانادا و با استفاده از قدرتمندترین تلسکوپهای جهان که ۹۰ درصد از آسمان قابل مشاهده را رصد میکنند، کشف شده است.
رصدها نشان میدهند طی این رویداد دستکم ۱۴ کهکشان در منطقهای چهار برابر وسعت صفحه کهکشان راه شیری با یکدیگر ترکیب شدهاند. حباب نوری همجواری که از این رویداد تشکیل شده و هنوز در میان اجرام تشکیلدهنده پراکنده نشده، نشان میدهد تعداد کلی کهکشانهایی که در یک توده در مسیر برخورد با یکدیگر قرار میگیرند میتواند نزدیک به ۳۰ باشد.
نظریههای کنونی نشان میدهند خوشههایی به عظمت خوشه جدید که SPT2349-56 نام دارد، دو برابر این مدت زمان را برای شکل گرفتن صرف کرده است. اما دانشمندان در شگفتند که چنین عظمتی از کهکشانها چگونه در چنین مدت زمان کوتاهی تشکیل شده است.
این درحالی است که در کهکشان راه شیری سالانه یک ستاره جدید متولد میشود. این ستارهها اما به سرعت درخشیده و سپس میسوزند زیرا گاز درون خود را با سرعتی بالا مصرف میکنند. این خوشه جدید کهکشانی اولینبار به شکل لکهای کمفروغ از نور با استفاده از تلسکوپ قطب جنوب و رصدخانه فضایی هرشل مشاهده شد. اخترشناسان پس از آن با استفاده از تلسکوپ آلما واقع در شیلی توانستند رصدهای دقیقتری از آن انجام دهند. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ Nature منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com