ایران اکازیون:ناسا تاکنون با ماموریتهای مختلف سعی در کاوش سطح سیاره ی مریخ را داشته است اما این سازمان فضایی قصد دارد با کمک نوعی هواپیمای پهپاد عملیات شناسایی بر روی مریخ را انجام دهد.
به گزارش بیگ بنگ، گلایدر بال پروازی ناسا Prandtl–m نام دارد و انجام عملیات شناسایی در ارتفاع پایین را در یک ماموریت کاوشگر مریخ بر عهده خواهد داشت. گلایدر مزبور تحت برنامه فرصتهای پرواز آرمسترانگ ناسا در حال تولید است. مدل اصلی Prandtl-m قرار است با فایبرگلاس یا فیبر کربن ساخته شود، فاصله میان دو بالش به ۲۴ اینچ میرسد و وزن آن نیز نیم کیلوگرم خواهد بود. از آنجا که نیروی جاذبه مریخ بسیار کمتر از نیروی جاذبه زمین است، این کاوشگر بدون هیچ مشکلی روی این سیاره به پرواز در خواهد آمد.
آل بورز، دانشمند ارشد مرکز آرمسترانگ ناسا و مدیر پروژه Prandtl-m، اعلام کرده این پهپاد قادر به بازکردن بالهایش، پرواز در جو مریخ و پایینآمدن و فرود بر روی سطح این سیاره است. این سامانه میتواند از فراز تعدادی از محلهای فرود پیشنهاد شده برای ماموریت آتی فضانوردان به مریخ پرواز کرده و تصاویر با تفکیک پذیری دقیقی را به زمین مخابره کند.
تا اواخر امسال میلادی، بالونی یک هواپیمای آزمایشی را به ارتفاع ۳۰ کیلومتری یعنی جایی از سطح زمین که ضخامت هوا کمتر است، میبرد تا فرآیند پرواز هواپیما در جو مریخ شبیهسازی شود. در آزمایشهای بعدی نیز هواپیما به ارتفاعات ۱۳۷ کیلومتری برده خواهد شد. دانشمندان ناسا در صورت موفقیتآمیز بودن این پروازها، در مرحله بعد نمونه تا شده Prandtl-m را در داخل یک کاوشگر معمولی در سال ۲۰۲۰ – ۲۰۲۴ به مریخ ارسال خواهند کرد. هر زمان که این کاوشگر به سیاره مریخ برسد، Prandtl-m در آسمان این سیاره به پرواز خواهد درآمد و پس از طی کردن مسافتی حدود ۳۲ کیلومتر در جو آن، روی این سیاره فرود خواهد آمد.
ناسا در نظر دارد تا در حین آزمایشاتی که بر روی این سیستم جدید پروازی انجام می دهد فناوری هایی نظیر دوربین های فیلمبرداری و رادیو سنج هم نصب کند. از این ابزارها برای جمع آوری اطلاعات کامل از منطقه در حال پرواز استفاده می شود. به گفته ی محققان این پهپاد در ارتفاع ۶۱۰ متری بالهایش را باز می کند و میتواند تا ۳۲ کیلومتر و در مجموع به مدت ۱۰ دقیقه پرواز کند. ناسا امیدوار است که با استفاده از این زمان پرواز، نقاط فرود ممکن را برای ماموریت آینده انسان روی مریخ را شناسایی کند.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: NASA , CNET