ایران اکازیون:در امتداد ساحل غربی آمریکای جنوبی یک بیابان وسیع وجود دارد که خشکی قابل توجهش آن را به جهنمی بر روی زمین تبدیل کرده است، اما شباهت این بیابان به سیاره سرخ باعث تعجب دانشمندان شده است.
«دیرک شولزه ماکوچ» دانشمند سیارهشناس از دانشگاه ایالتی واشنگتن گفت: «همواره رفتن به جاهایی که مردم فکر می کنند هیچ چیزی نمی تواند در آنها زنده بماند و کشف اینکه حیات می تواند راهی برای شکوفایی پیدا کند، حس بینظیری به من می دهد؛ اگر حیات در خشکترین محیط زمین بتواند دوام آورد، این احتمال می رود که به طریق مشابهی در مریخ هم وجود داشته باشد.»
پس از این رویداد غیرمنتظره، محققان انفجاری از فعالیت زیستی را در نمونه های خاک استخراج شده از هشت محل در سرتاسر بیابان شناسایی کردند. محققان در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ آزمایشها و نمونهبرداریهای خود از این بیابان را پیگیری کردند. بازگشت آنان به آتاکاما با بازگشت باران مصادف نبود و نشانههای حیات در نمونههای بعدی شروع به ناپدید شدن کردند. با این حال، ترکیبی از آزمایشات ژنومی و تجزیه و تحلیل شیمیایی نشان می دهد که میکروبها در برخی خاکها تکامل پیدا کرده بودند. این جوامع باکتریایی سخت که در چند سانتیمتری زیر سطح بیابان قرار دارند، نشان می دهد که شاید باکتریها مدت زمان طولانی را بتوانند زنده بمانند.
دانشمندان در جستجوی بارقه تازهای از امید برای یافتن حیات در مریخ هستند و این خاک تشنه شیلی نزدیکترین مکان به زمین و مشابهترین مکان به مریخ تلقی می شود که می تواند به لحاظ وجود فعالیت زیستی با مریخ مقایسه شود. شولزه ماکوچ در پایان اظهار داشت: «ما می دانیم که آب در خاک مریخ منجمد شده است و تحقیقات اخیر به خوبی نشان می دهد که بارش برف شبانه و سایر رویدادهای فراینده رطوبت در نزدیکی سطح اتفاق می افتد.» یافتههای این تحقیق در the Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: sciencealert.com