ایران اکازیون:دانشمندان ناسا یک سیارهی جدید کشف کردند که در یک منظومه سه ستارهای قرار دارد. این سیاره فقط ۱۸۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی ماکیان واقع شده است.
مجموعه دادههای ترکیبی همچنین نشان میدهد که صفحه مداری این سیاره با صفحه مداری ستاره B همسطح نیست. ستاره B دومین ستارهی داخلی است که در صورت تشکیل ستارگان و سیاره از یک دیسکِ مواد چرخان، به وجود خواهد آمد. اخترشناسان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث عدمانطباق KOI-5Ab شده، اما معتقدند که ستارۀ دوم در طول توسعه، سیاره را به طور گرانشی پس زده و مدار آن را کج کرده و باعث مهاجرت آن به داخل شده است. سیستمهای سه ستارهای حدود ۱۰٪ از کل سامانههای ستارهای را تشکیل میدهند.
این سیاره نخستینبار در سال ۲۰۰۹ در دادههای مأموریت تلسکوپ فضایی کپلر ناسا کشف شد. اما اکنون پس از حدود ۱۱ سال، ماهواره تس(شکارچی جدید سیارات فراخورشید) وجود این سیاره در اطراف سه ستاره را تایید کرد. محققان ناسا میگویند:« ما هنوز از بسیاری از سیارات این شکلی بی خبریم! اما جستجو برای سیارات دور و نزدیک همچنان ادامه دارد.»
“جسی دوتسون”، دانشمند پروژه تلسکوپ فضایی کپلر در مرکز تحقیقات ایمز ناسا در کالیفرنیا، گفت: «این تحقیق بر اهمیت ناوگان کامل تلسکوپهای فضایی ناسا و همکاری آنها با سامانههای زمینی تأکید دارد. چنین اکتشافاتی میتوانند راه طولانی داشته باشند».
منبع: NASA