ناسا اعلام کرده یک تلهکنفرانس رسانهای در ساعت یک بعدازظهر پنجشنبه ترتیب میدهد تا آخرین کشف تلسکوپ فضایی کپلر را اعلام کند. ناسا میگوید این کشف توسط محققان با استفاده از یادگیری ماشین گوگل انجام شده است. یادگیری ماشین یک رویکرد هوش مصنوعی است و روشهای جدیدی برای تجزیه و تحلیل دادههای کپلر فراهم کرده است.
کپلر در مارس ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شد تا سیارات مشابه زمین را که دور دیگر ستارگان میچرخند، کشف کند. این تلسکوپ فضایی به افتخار “یوهانس کپلر”، ستارهشناس آلمانی نامگذاری شد. پیش از پرتاب، ستارهشناسان نمیدانستند که سیارات مشابه زمین خارج از منظومه شمسی در کجا واقع هستند، اما این رصدخانه به دانشمندان کمک کرده است تا بیش از ۲۵۰۰ سیاره و ۲۰۰۰ نامزد سیارهای که هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارند را شناسایی کنند.
کمربند حیات منطقهای است که نه آنچنان داغ است و نه خیلی سرد که آب نتواند در آن به صورت مایع جریان داشته باشد. کمربند حیات یا منطقه گلدیلاکس در اخترشناسی بازهای از فاصله در سامانه یک ستاره است که بتوان در آن سیارهای با فشار اتمسفر کافی یافت که شرایط وجود آب مایع در سطح خود را دارا باشد. این فاصله بر مبنای نیازهای شناخته شده بیوسفر زمین، موقعیتش در منظومه شمسی و مقدار انرژی حرارتی که از خورشید دریافت میکند، محاسبه میشود.
به دلیل اهمیت وجود آب مایع به عنوان لازمه زندگی تصور میشد میتوان با استفاده از کمربند حیات وسعتی از جهان که امکان زندگی فرازمینی در آن وجود دارد را تخمین زد. هرچند بعدها مشخص شد که امکان وجود آب مایع به علت وجود منابع حرارتی دیگر در اجرام آسمانی که خارج از این محدوده قرار دارند نیز وجود دارد و در واقع امکان زیست فرازمینی به این نواحی محدود نمیشود.
چالش اصلی اکنون کشف سیارات زمینسان است؛ یعنی آنهایی که نیم تا دو برابر زمین هستند، به خصوص در مناطق قابل سکونت ستارگانشان که وجود آب مایع روی سطح سیاره وجود داشته باشد. در ماه گذشته، دانشمندان با تجزیه و تحلیل دادههای کپلر، ۲۰ سیاره را کشف کردند که به طور بالقوه میتوانند میزبان حیات باشند. رصدخانه فضایی همچنین دوقلوی بالقوه زمین موسوم به “KOI 7711.01” که تنها کمی بزرگتر از سیاره ما است و همان مقدار نور دریافتی زمین از خورشید را دریافت میکند، کشف کرده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: space.com