ایران اکازیون:شرکت اسپیسایکس موفق شد برای دومینبار نسخهی اولیه فضاپیمای استارشیپ بنام SN6 را به پرواز در آورد، این شرکت با این آزمون، گام خود را در مسیر ساخت فضاپیمایی به سوی مریخ و ماه استوارتر کرد.
استارشیپ مرحلهی فوقانی سامانهی پرتابی کاملا چندبارمصرف و دو مرحلهای محسوب میشود که اسپیس ایکس از مدتها پیش در حال ساخت آن است. هدف اسپیس ایکس این است که با راکت «سوپر هوی» استارشیپ را به مدار برساند تا این فضاپیما از آنجا بتواند محموله یا مسافر را به دیگر مقاصد فضایی از جمله ماه یا مریخ حمل کند.
SN6 از موتور قدرتمند رپتور بهره میبرد که نسل آیندۀ موتورهای اسپیسایکس به شمار میرود. طبق اعلام ایلان ماسک، موشک نهایی استارشیپ ۶ موتور رپتور خواهد داشت که بر روی این موشک ۵۰ متری نصب میشود.“استارشیپ” نیز مانند موشکهای “فالکون ۹” و “فالکون هوی”، باید صدها یا حتی هزاران آزمایش پیش از پرواز را با موفقیت پشت سر بگذارد تا از سلامت موتورهای آن پس از احتراق اطمینان حاصل شود و هنگامی که موتورهای “رپتور” یا “مرلین” سالم به نظر برسند، موشک دستور آزاد شدن از گیرهها را میگیرد و از زمین بلند میشود.
در نهایت قرار است استارشیپ با کمک موشک غولپیکر سوپرهوی که ۳۱ موتور رپتور دارد برای پرتاب به سوی ماه و مریخ آماده شود. هر دو موشک استارشیپ و سوپرهوی مانند دیگر موشکهای اسپیسایکس، قابل استفادهی مجدد است تا بتواند هزینههای پرواز را به طور بالقوه کاهش دهد و مأموریتهای سرنشیندار به ماه، مریخ و دیگر مقاصد را از نظر اقتصادی ممکن کند. فضاپیمایی که در هر بار پرتاب، قادر است بیش از ۱۵۰ تن محموله و ۱۰۰ نفر را به فضا بفرستد.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع بیشتر: space.com , nasaspaceflight.com