پس از میلیونها سال، این قرص پیش سیارهای به تودههای ماده و در نهایت چند سیاره تبدیل شد. “قرصهای پیش سیارهای”(protoplanetary disk) تودههایی از گرد و غبار و گاز هستند. جاذبه گرانشی سحابیهای مولکولی که ابرهای گازی باقیمانده از مهبانگ یا حاصل انفجار دیگر ستارگان هستند سبب فشرده گشتن مواد درون آن که عمدتا از هیدروژن مولکولی هستند میگردد.
ستاره شناسان همچنین افزودند که همانطور که میدانیم، تجمع زبالههای فضایی سامانه خورشیدی را ایجاد کرده است و مشتری که بزرگترین سیاره محسوب میشود در شکلگیری سیارات زمینسان نزدیک به خورشید شناخته شده است. سیاره شبیه زمین یا سیاره سنگی(Terrestrial planet) سیارهای است که بیشتر از سنگهای سیلیکاتی یا فلزها ساخته شده است. این سیارهها ساختار سخت و صخرهای مانند زمین دارند. مطالعات پیشین پژوهشگران نشان داده است که گرانش زیاد سیاه مشتری، تمام گرد و غبار نزدیکی خورشید را میزداید و روند تشکیل سیاره را سرعت میبخشد. سیارکها، قمرها، حلقهها و سیارات امروزه همه در منظومه شمسی شکل میگیرند و همه در حال چرخش به دور خورشید هستند.
” فنگ لانگ”(Feng Long) دانشجوی دکترا و نویسنده ارشد این مطالعه از موسسه نجوم و اخترفیزیک” دانشگاه پکینگ” چین گفت: این موضوع جذابی است زیرا این نخستینبار است که آمار سیارات فراخورشیدی نشان میدهد که سیارات “فرازمینی” و “نپتون” مشهورترین سیارات فرا زمینی هستند که در مشاهدات قرص پیش سیارهای نیز حضور داشتند. براساس یافتههای این تحقیق، جرم سیارههای گازی به اندازه نپتون یا به اصطلاح سیارههای شبیه زمین ۲۰ برابر جرم زمین هستند. یافتههای این مطالعه در مجله “Astrophysical” منتشر شد.