ایران اکازیون:حتی چینیها نیز نتوانستهاند در برابر وسوسههای صنعت توریسم فضایی مقاومت کنند، و در همین راستا شرکتی وابسته به دولت این کشور در حال ِ ساخت فضاپیمایی غولپیکر است.
محققان چینی راکتی بالدار طراحی کردهاند که نیروی رانش مورد نیازش را خود تامین میکند و به راکت حامل نیازی ندارد. به گفته پنگزین این فضاپیما مانند راکت پروازی عمودی خواهد داشت و بدون نیاز به مداخله زمینی یا هوایی روی باند فرودگاه فرود خواهد آمد. سوخت این فضاپیما نیز متان و اکسیژن مایع خواهد بود. محققان چینی دو نسخه از این فضاپیما را طراحی کردهاند، اولین نسخه وزنی برابر ۱۰ تن دارد و طول بالهای آن به ۶ متر میرسد و میتواند پنج مسافر را تا ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری حمل کند، ارتفاعی که فضا از آنجا آغاز میشود و برای دو دقیقه امکان تجربه حس بیوزنی را برای مسافران فراهم آورد.
به گفته محققان پروازهای آزمایشی این فضاپیماها تا دو سال آینده به پایان خواهد رسید زیرا تاکنون بیشتر آزمایشهای زمینی به پایان رسیدهاند و تمامی سیستمهای فرعی فضاپیمای مورد آزمایش به خوبی عمل کردهاند. اولین پروازهای این فضاپیما تنها برای حمل بار و از سال ۲۰۲۰ به بعد از روی سکوی فضایی نامشخصی انجام خواهند گرفت. زمانی حمل مسافر توسط این فضاپیما آغاز خواهد شد که ایمنی آن به تایید کامل برسد. پیشبینی میشود هزینه هربار سفر با این فضاپیما ۲۰۰ هزار تا ۲۵۰ هزار دلار باشد.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: newscientist.com