مجله ایران اکازیون

کاوشگر فیلای با موفقیت بر سطح دنباله دار فرود آمد!




فضاپیمای روزتا (Rosetta) پس از ده سال تعقیب یک دنباله دار در فاصله ی حدود ۵۰۰ میلیون کیلومتری از زمین که حامل کاوشگر تحقیقاتی بود لحظاتی پیش کاوشگر آن بنام فیلای توانست با موفقیت روی سطح دنباله دار فرود بیاید.

این تصویری است که روزتا از لحظه جدایی فیله ثبت کرده است.

به گزارش بیگ بنگ، این ماموریت که توسط آژانس فضانوردی اروپا و با همکاری ناسا صورت گرفته یکی از تاریخی ترین ماموریت های فضایی محسوب می شود که برای نخستین بار یک کاوشگر دست ساز بشر با موفقیت توانست روی یک دنباله دار فرود بیاید. هدف اصلی این پروژه پرده برداری از رازهای شکل گیری حیات در منظومه شمسی است. تحقیقات کاوشگر فیلای می‌تواند به این پرسش کمک کند که آیا آب و مواد شیمیایی لازم برای ایجاد حیات بر روی کره زمین به همراه دنباله‌دارها به زمین رسیده‌است یا خیر؟

این عکس با وضوح را کاوشگر فیلای در هنگام فرود در فاصله حدود ۳ کیلومتری از دنباله دار به ثبت رسانده است.

دنباله دارها در اصل بقایای ابرهای گاز و غبار هستند که اجزای سازنده ی منظومه شمسی ما را تامین می کنند. از بسیاری جهات، تصور بر این است که آن ها در طول میلیاردها سال به همان شکل اول خود باقی مانده اند، و بنابراین باید حاوی مواد خالصی از دوران اولیه ی منظومه شمسی باشند. همچنین این احتمال وجود دارد که دنباله دارها مولکول های آلی کربنی مورد نیاز برای شروع حیات در سیاره ی ما را با خود به همراه آورده باشند. از این جهت پژوهشگران به مطالعه ی این اجرام بسیار علاقه مندند.

تصویری هنری از لحظه ی فرود کاوشگر فیلای بر سطح دنباله دار

پس از فرود کاوشگر فیلای، فضاپیمای روزتا تا ۱۵ اوت ۲۰۱۵ ، یعنی زمانی که دنباله دار به نزدیک ترین فاصله ی خود تا خورشید می رسد، نزدیک سطح دنباله دار باقی خواهد ماند. خبرهای تکمیلی و تصاویر گرفته شده از سطح دنباله دار در خبرهای بعدی متعاقبا اعلام می شود.

منابع بیشتر : telegraph , BBC , NASA