ایران اکازیون:دانشمندان میگویند یازده انفجار رادیویی سریعی که به تازگی در فضا رصد شده، از الگوی ریاضیاتی عجیبی برخوردار است، که عدهای آن را تلاش بیگانگان فضایی برای برقراری تماس با زمین نامیدهاند.
هیچکس نمیداند عامل این انفجارهای امواج رادیویی یا FRBها چه بوده است. دوام آنها تنها چند میلیثانیه بودهاست و تنها یکی از آنها به صورت مستقیم توسط تلسکوپ پارکز در استرالیا ثبت شده است. میزان انرژی آزاد شده توسط این انفجارها در عرض چند میلیثانیه برابر انرژی است که خورشید در طول یک ماه آزاد میکند. همچنین کوتاه بودن این انفجارها به این معنی است که منبع آنها کوچک است و در خوشبینانهترین حالت، وسعتی برابر چندصد کیلومتر داشتهاند.
محققان از معیارهای پراکندگی برای میزان بافت فضایی که انفجارها از میان آنها عبور کردهاند، استفاده کردند تا بتوانند فاصلهای که طی کردهاند را به دست بیاورند. برای مثال انفجارهایی با فرکانسهای پایینتر مسافتهایی طولانیتر را پشتسر گذاشتهاند اما انفجارهایی با فرکانسبالا از آنجایی که شفافتر و واضحترند، از نقطهای نزدیکتر منشا گرفتهاند. دانشمندان معتقدند احتمال تصادفی بودن اینکه معیار پراکندگی همه این انفجارها مضرب صحیح ۱۸۷.۵ است را ۵۰ در ۱۰ هزار می دانند. معیار پراکندگی همچنین نشان میدهد منبع انفجارها نسبتا به زمین نزدیک بودهاند، اما احتمال اینکه داخل کهکشان راه شیری باشند کم است.
دلیل اختلاف نظر این است که پهنای باند سیگنالهای رادیویی دریافت شده زیاد است و طیف گستردهای از فرکانسهای رادیویی را پوشش میدهد. از این رو ارسال چنین سیگنالهایی توسط تمدنهای بیگانه نیازمند تولید انرژی کلانی است به اندازهای که باید انرژی چند خورشید را ذخیره کنند تا بتوانند چنین امواجی را ارسال کنند، از این رو چنین ارتباطاتی برای هیچ تمدن بیگانهای به صرفه نخواهد بود. نتایج این پژوهش در arxiv.org منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: foxnews
اطلاعات بیشتر: nationalgeographic , gizmodo