ایران اکازیون:ستاره شناسان دانشگاه مریلند در آمریکا با کمک سه تلسکوپ فضایی از طریق اندازه گیری رنگ نور جذب شده توسط سیاره هنگام عبور از برابر ستاره مرکزی، موفق به ردیابی نشانه های بخار آب در اتمسفر آن سیاره بیگانه شدند.
به گزارش بیگ بنگ، این سیاره که «HAT P-11b» نام دارد در مدار ستاره ای در صورت فلکی قو در فاصله حدود ۱۲۴ سال نوری واقع شده و تقریبا به اندازه نپتون است. دانشمندان اتمسفر این سیاره را با کمک تلسکوپ های فضایی هابل، اسپیتزر و کپلر ناسا مطالعه کردند، محققان با بررسی اتمسفر این سیاره دور افتاده نتیجه گیری کردند که از حدود ۹۰ درصد هیدروژن تشکیل شده اما همچنین حاوی مقدار زیادی بخار آب است.
جانتاین فرین، متخصص اکتشافات فضا دانشگاه مریلند گفت: مولکول آب یکی از نادرترین عناصر قابل شناسایی در سیارههای فرا خورشیدی است، به طوریکه در صورت وجود مولکول آب اغلب در بالاترین لایه اتمسفر سیاره قرار میگیرد. با این اکتشاف مشخص شد نظریه حضور آب در بالاترین نقطه جو سیارکها صحیح است که این امر تلاش برای جستجوی آب در سیارات را کمی آسانتر می کند.
دانشمندان بخار آب را در اتمسفر سیارات بزرگتر نیز ردیابی کرده بودند – سیاراتی که از لحاظ ابعاد به مشتری نزدیکترند اما در نهایت هدفشان شناسایی مولکول های اتمسفر سیارات کوچکتر میباشد. تاکنون چندین سیاره عظیم که در اتمسفرشان ترکیباتی از آب وجود داشت شناسایی شده بودند، اما این نخستین بار است که سیارهای به اندازه نپتون حاوی بخار آب شناسایی میشود.