ایران اکازیون:دانشمندان دانشگاه هاروارد میگویند که یکی از سه سیارۀ فراخورشیدیِ که تاکنون کشف شده بیشتر از زمین آب دارند. این امر حاکی از آن است که آنها نیز درست همانند سیارهی زمین میتوانند از حیات پشتیبانی کنند.
جهانهای آبی
این دانشمندان در مطالعهشان که در کنفرانس گلدسمیت در بوستون در ۱۷ آگوست ۲۰۱۸ ارائه شد از دادههای تلسکوپ فضایی کپلر ناسا و مأموریت گایا استفاده کردند. گروه متخصصان بینالمللی سیارات فراخورشیدی را از لحاظ اندازهگیریهای جرم و شعاع تجزیه و تحلیل کردند. سپس این گروه یک مدل کلی از ساختار داخلی سیارات فراخورشیدی ارائه داد.
این مدل نشان داد که این سیارات فراخورشیدی با شعاع تقریبی ۱.۵ برابر شعاع زمین شامل سیارات سنگی است که پنج برابر جرم زمین را دارند. از طرف دیگر، سیارات فراخورشیدی که تقریبأ ۲٫۵ برابر شعاع زمین را دارند و جرم آنها حدود ۱۰ برابر زمین است به گروهی تعلق دارند که جهانهای آبی نامیده میشوند.
سیارات فراخورشیدی در اوایل سال ۱۹۹۲ کشف شدند که در اطراف ستارههای دیگر در حال گردش بودند. تا به امروز، دانشمندان ۴۰۰۰ سیارهی فراخورشیدی را تأیید و داوطلب کردند و علاقه به این موضوع که آیا آنها برای توسعه یا پشتیبانی از حیات مناسبند بیش از پیش افزایش پیدا کرد.
ناسا تعداد سیارات فراخورشیدیِ تأیید شده را ۳۷۰۰ عدد معرفی کرد. ناسا اعلام کرد که ممکن است تعداد بیشتری از آنها وجود داشته باشد، حتی دهها هزار عدد. همچنین با توسعهی تلسکوپهای فضایی رباتیک و پیشرفتهتر ممکن است تعداد بیشتری از آنها کشف شود. هدف مأموریت جدید TESS ناسا کشف تعداد بیشتری سیارۀ فراخورشیدی است. از طرف دیگر، تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا قصد دارد جو این سیارات فرازمینی را بررسی کند.
ترجمه: سحر الله وردی/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: techtimes.com