ایران اکازیون:گروهی از محققان انگلیسی و آمریکایی در جریان یک مطالعه متوجه شدند یک سیاره فراخورشیدی که در فاصله ۷۰۰ سال نوری از منظومه شمسی قرار دارد، جوی مملو از آب دارد.
در حقیقت میزان آب موجود در جو این سیاره فراخورشیدی سه برابر میزان آب موجود در سیاره زحل است. این واقعیت عجیب نشان می دهد که این سیاره خاص باید به دور از ستاره والد خود و در جایی تشکیل شده باشد که دنبالهدارهای یخی و سیارکها با آن برخورد کردند و سپس به داخل منظومه شمسی مهاجرت کرده است.
این سیاره اولین بار در سال ۲۰۱۱ کشف شد و در فاصله ۷۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی سنبله قرار دارد و ۷ میلیون کیلومتر از ستاره خود فاصله دارد که این فاصله حدود ۲۰ برابر نزدیکتر از فاصله زمین به خورشید است. از سوی دیگر همواره تنها یک سمت این سیاره در مقابل ستاره خود قرار دارد بنابراین دمای این سمت به ۷۷۶.۷ درجه سانتیگراد می رسد و باعث می شود که این سیاره فراخورشیدی چهره متفاوتی داشته باشد؛ بطوریکه WASP-39b جرمی به اندازه زحل دارد اما آنقدر پف کرده است که بزرگتر از زحل به نظر می رسد. جزئیات بیشتر این پژوهش در مجله Astronomical منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ /منبع: NASA