ایران اکازیون:اندازهگیری جدید عُمر جهان باعث شگفتی اخترشناسان شده است. گویا برخی ستارهها قدمتی بیشتر از خود کیهان دارند. براساس برآوردی که این اخترشناسان داشتهاند، جهان تقریبا ۱۳.۸ میلیارد سال قدمت دارد، اما ستارهای تحت عنوان «۱۴۰۲۸۳ HD » در فاصله نسبتا نزدیک به زمین وجود دارد که ظاهرا ۱۴.۵ میلیارد ساله است.
دکتر متیوز بعنوان یکی از اعضای جامعه اخترشناسی سلطنتی انگلیس اظهار داشت: «اندازهگیریهای اخیر از تابش پس زمینه کیهانی که از بیگ بنگ باقی مانده است، بطور دقیق نشان میدهد که جهان ۱۳.۸ میلیارد سال عمر دارد؛ مثبت یا منفی تقریبا ۲۰ میلیون سال. در سال ۲۰۱۳، اندازهگیریها نشان داد که ستاره ۱۴۰۲۸۳ HD تقریبا ۱۴.۵ میلیارد سال عمر دارد. وی افزود: «اخترشناسان حالا میدانند که این ستاره حاوی آهن اندکی است؛ یعنی باید قبل از فراوانی چشمگیر این عنصر در جهان به وجود آمده باشد. این امر نشان می دهد ستارۀ ۱۴۰۲۸۳ HD احتمالا قدمتی برابر با خود جهان دارد.»
اما ۱۴.۵ میلیارد عددی بزرگتر از ۱۳.۸ میلیارد است؛ خب چه خبر شده؟ چه استنباطی میتوان از این یافته کرد؟ ناسا سنّ «۱۴۰۲۸۳ HD » را به درستی تخمین نزده است، این ستاره میتواند ۸۰۰ میلیون سال جوانتر و یا احتمالا پیرتر از ۱۴.۵ میلیارد سال باشد. اما احتمال آنکه ستارۀ مذکور سنی کمتر از ۱۳.۸ میلیارد سال داشته باشد، خیلی اندک است. دکتر متیوز در ادامه گفت: «تحقیقات جدید دربارۀ امواج گرانشی شاید بتواند این پارادوکس را حل کند. در حال حاضر، نظریهپردازان مشغول بررسی نظریههای مختلف برای توضیح این مسئله هستند.»
یکی از این نظریهها دنباله ایدهای است که فرِد هویل تحت عنوان «بیگ بنگ» مطرح کرده بود. آقای هویل بر این باور بود که ماده به طور مداوم در حال ایجاد است و جهان هیچ آغازی نداشته و برای همیشه وجود داشته است. به گفته دکتر متیوز، اکثر دانشمندان این ایده را اسرارآمیزتر از توضیح فعلی برای منشاء ماده خواندهاند. خوشبختانه، نظریهپردازان مشغول بررسی نظریههای جدید و حتی غیرمعقول هستند، زیرا مسئله قدمت جهان دوباره جنجال به پا کرده است.
ترجمه: منصور نقیلو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: msn.com