مجله ایران اکازیون

کشف سیاره ای رکوردشکن با مداری ۸.۵ ساعته!




دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست از کشف غیرقابل باور سیاره ای خارج از منظومه شمسی خبر دادند: یک گوی آتشین از گدازه که طی هشت ساعت و نیم، یک دور حول ستاره اش می چرخد.

به گزارش مهر، این سیاره کوتاه ترین دوره های گردش به دور ستاره خود را دارد. زمین یک سال طول می کشد تا ستاره خود – خورشید- را یک بار دور بزند. این کشف جدید توسط گروهی از دانشمندان MIT ،Caltech، دانشگاه هاوایی، مرکز ستاره شناسی هاروارد – اسمیت سونیان و دانشگاه کپنهاگ صورت گرفته است.

این سیاره کوچک آتشین که Kepler 78b نام گذاری شده است ۷۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد و اندازه آن به اندازه زمین خاکی ماست. این سیاره بسیار به خورشید خود نزدیک است و دانشمندان تخمین می زنند که دمای سطح این سیاره سه هزار درجه کلوین – بیش از ۵۰۰۰ درجه فارنهایت – باشد. اندازه‌گیریهای این سیاره نشان داده که حدود ۴۰ برابر به ستاره خود نسبت به سیاره ناهید در مدار خورشید نزدیک است. این سیاره برای حفظ مدار بسیار نزدیک خود با ستاره میزبان به چگال بسیار زیادی نیاز داشته و احتمالا کلا از آهن ساخته شده است.

در چنین محیط سوزانی، بالاترین لایه این سیاره احتمالا کاملا مذاب است و اقیانوس عظیم و روانی از گدازه را ایجاد می کند. دانشمندان موفق شدند نوری که توسط این سیاره متساطع می شود را شناسایی کنند – نخستین باری که محققان توانستند چنین کاری را برای سیاره ای به کوچکی Kepler 78b انجام دهند. محققان می گویند نور این سیاره احتمالا ترکیبی از پرتویی از سطح گرم شده آن و نور منعکس شده توسط مواد سطحی آن مانند گدازه و بخارات جوی است. کشف Kepler 78b در نشریه The Astrophysical Journal منتشر شده است.

Read More : http://www.sciencedaily.com/releases/2013/08/130819121930.htm