ایران اکازیون:شاید سیاره مریخ امروز بیابانی بی آب و علف باشد، اما وضعیت آن همیشه به این شکل نبوده است، و دانشمندان شواهدی به دست آوردهاند که نشان میدهد دریایی عظیم در حدود ۳.۷ میلیارد سال پیش در جنوب سیاره مریخ وجود داشته است.
به گفته دانشمندان مرکز فضایی جانسون در هیوستون تگزاس، این ترکیب سنگ، آب، مواد معدنی و حرارت باعث ایجاد حیات در مریخ نیز شده است، اما نکته مهمتر این است که میتوان با کمک آنها درباره منشا حیات روی زمین مطالعه کرد. به بیانی دیگر، حتی اگر هرگز نشانهای از حیات روی مریخ به دست نیاید، این منطقه میتواند نوع محیطی که زمینه شکلگیری حیات را فراهم آوردهاست را تعیین کند.
با گذر زمان تمامی این آب و اتمسفر مریخ تحت تاثیر بادهای خورشیدی و بدون وجود سپر مغناطیسی مشابه آنچه از زمین محافظت میکند، نابود شدهاند. دانشمندان هنوز از اینکه این فعالیتهای آبگرمایی یکی از منشاهای احتمالی حیات روی زمین یا مریخ بوده اطمینان ندارند. آنچه در این تحقیق برای دانشمندان ارزشمند است این است که چنین نشانههای زیردریایی در زمین به ندرت حفظ شدهاند و مطالعه روی آنچه باقی مانده نیز تقریبا غیرممکن است، از این رو مریخ میتواند این فضاهای خالی مطالعاتی در زمین را پر کند. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ Nature Communications منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com