در این تصاویر نواحی درخشانی از سیاره کوتوله سرس(Ceres) که از نگاه دانشمندان مرموز بودند با جزئیات و واضح قابل مشاهده بودند. دانشمندان پس از بررسیها دریافتند که نواحی درخشان از کربنات سدیم و ترکیباتی از سدیم، کربن و اکسیژن ساخته شده است.
طی این مطالعه محققان تمرکز خود را بر روی بررسی دهانه برخوردی اوکاتور که وسعت آن ۹۲ کیلومتر است گذاشته بودند و پس از بررسیها تایید کردند که سرس مانند سایر اجرام یخی، یک جهان دارای آب است. علاوه بر آن دانشمندان دریافتند که این مناطق درخشان جوان هستند و چیزی کمتر از دو میلیون سال قدمت دارند و فعالیت زمین شناسی آنها تا چندین سال دیگر میتواند ادامه داشته باشد.
در سطح سرس، نمکهای حاوی آب به سرعت و طی صدها سال آب خود را از دست میدهند اما اندازه گیریهای دان نشان میدهد که آنها هنوز آب دارند، بنابراین مایعات باید اخیراً به سطح سیاره مذکور رسیده باشند. این موضوع شواهدی هم برای حضور مایع در زیر دهانه اوکاتور و هم برای انتقال مداوم مواد از داخل سیاره به سطح سیاره است. اوکاتوریک دهانه برخوردی واقع در سرس است که نقطه شماره پنج درخشانترین نقطه از نقاط درخشان روی سرس که توسط دان مشاهده شده روی آن قرار گرفته است. جزئیات بیشتر این پژوهش طی چندین مجموعه مقاله در Nature Astronomy, Nature Geoscience and Nature Communications منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: NASA