محل فرود اینسایت،” هامونه الیسیوم” دومین منطقه بزرگ آتشفشانی در مریخ در نظر گرفته شده که در آنجا با به کار انداختن یک سنسور و یک پروب دما و همچنین انجام آزمایش علمی رادیویی برنامه مطالعه ساختار داخلی مریخ انجام خواهد شد. اینسایت ظرفیت حمل ۵۰ کیلوگرم بار مفید را دارد و این بار شامل تجهیزات علمی همچون لرزهسنج، جعبه حسگر بار، دوربینها، سامانه نصب تجهیزات و پسبازتابگر لیزری(Retroreflector) میباشد. هدف این فرودگر در این سفر شش ماهه، بررسی پوسته و قسمتهای داخلی مریخ برای درک شکلگیری و تکامل این سیاره است.
اگر اینسایت هفته آینده با موفقیت فرود آید، پس از “مریخنورد کنجکاوی”، اولین فضاپیمای آمریکایی خواهد بود که به کاوش زیرسطحی مریخ خواهد پرداخت. کاوشگر اینسایت به بررسی بخشهای عمیق مریخ خواهد پرداخت. اینسایت میتواند اطلاعاتی مانند علائم حیاتی این سیاره، پالس و دمای آن را بررسی کند. ناسا میگوید: ما توسط این فضاپیما برای نخستینبار میتوانیم سیاره مریخ را از زمان تشکیل آن( ۴.۵ میلیارد سال گذشته) بررسی کنیم.
موتورهای اینسایت برای فرود نهایی سرعت خود را کاهش خواهند داد و بنابراین فضاپیما بر پایههای سفت و سخت خود فرود خواهد آمد. هنگامیکه فضاپیمای ۳۶۰ کیلوگرمی اینسایت به مریخ برسد، بازوی ۱.۸ متری خود را برای انجام دو آزمایش اصلی علمی به طور مستقیم بر روی سطح مریخ قرار خواهد داد. “توماس زوربانچن” رئیس مأموریت علمی ناسا، گفت: اینسایت با اطلاعاتی که جمعآوری خواهد کرد، میتواند طرز تفکر ما را درباره سیاره مریخ تغییر دهد. اینسایت با سرعت ۱۹ هزار و ۸۰۰ کیلومتر بر ساعت و با استفاده از چتر نجات نایلونی سفید وارد فضای مریخ خواهد شد و بر سطح کوه هامونه الیسیوم فرود خواهد آمد.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: dailymail.co.uk