ایران اکازیون:محاسبات دانشمندان نشان میدهد که سیارک بنو با احتمال ۱ در ۲۷۰۰ میتواند بین سالهای ۲۱۷۵ و ۲۱۹۹ به سیاره ما برخورد کند. به منظور جلوگیری از برخورد محققان چینی قصد دارند برای منحرف کردن مسیر این سیارک خطرناک، ۲۳ موشک به فضا پرتاب کنند.
در واقع برای منحرف کردن این سیارک به میزان زیادی انرژی جنبشی نیاز است. انرژی هستهای این خطر را دارد که سیارک را به قطعات کوچک تبدیل کند که همچنان احتمال برخورد آنها به زمین وجود دارد بنابراین ارسال چندین موشک سه سال قبل از این رویداد گزینهی کارآمدی است.
این در حالی است که سازمان فضایی آمریکا نیز با همکاری آژانس فضایی اروپا در این زمینه دست به کار شده است. در نوامبر سال جاری قرار است طی دو ماموریت جداگانه، به نامهای «هرا» و «دارت»، فضاپیماهای ناسا یک سیارک در ۱۱ میلیون کیلومتری کره زمین را به صورت آزمایشی منحرف کنند و سپس تاثیر این اتفاق را در انحراف مسیر اجسام فضایی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.
بررسیها نشان میدهد که حدود ۱۴۰۰ سیارک خطرناک در اطراف زمین وجود دارد. اگر این اجرام فضایی بیشتر از ۷.۵ میلیون کیلومتر به زمین نزدیک شوند و قطر آنها بزرگتر از ۱۰۰ متر باشد، ناسا آنها را به عنوان جرم بالقوه خطرناک یا به اختصار PHO طبقهبندی میکند. همینطور تخمین زده میشود بیش از ۳۰ میلیون قطعه سیارک بزرگتر از ۱۰۰ متر و میلیونها سیارک کوچکتر از ۱۰۰ متر در فضای منظومه شمسی سرگردان باشند؛ اما جالب اینجاست که اگر همه این سیارکها را کنار هم جمع کنید، فقط ۱ درصد زمین سنگینی خواهند داشت.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: independent.co.uk , space.com