ایران اکازیون:تلسکوپ فضایی کپلر ناسا که اخیرا با طرحی با عنوان K2 به روزرسانی شده به دنبال سیاره هایی است که به دور ستاره های کوچک تر از خورشید می چرخند.
این برنامه جدید که به نام K2 معرفی شد از فشار تابشی خورشید برای پایداری ماهواره در موقعیتش استفاده می کند. در این برنامه جدید کپلر، ۸۷ سیاره کاندید معرفی کرد که اندازه آنها بین مریخ و نپتون است. این کاندیدهای جدید را باید به ۶۶۷ کاندیدی که در برنامه قبلی کپلر پیدا شد بود، اضافه کرد. اگرچه بیشتر ستاره هایی که هدف کپلر در برنامه رصدی اولیه بود از نوع ستاره های شبیه خورشید بودند ولی بیشتر ستاره های کهکشان از نوع ستاره های کوچک، سرد و کم نور هستند که به دسته کوتوله های سرخ مربوط می باشند. کارتنی درسینگ اخترفیزیکدانی از دانشگاه کلتک که نتایج آخرین دست آوردهای گروه کپلر را در همایش انجمن بین المللی نجوم در ماه اکتبر امسال در امریکا ارائه می داد، گفت:« در فاصله ۳۰ سال نوری ما بیش از ۲۵۰ عدد از این ستاره ها وجود دارد. این ستاره ها مانند حشرات موذی هستند که تعدادشان بسیار زیاد است.»
از آن جایی که کوتوله های سرخ، انرژی کمتری تولید می کنند منطقه قابل سکونت آنها بسیار نزدیک به ستاره است، این فاصله کمتر از فاصله عطارد به خورشید است. این سیاره ها دوره تناوب کوتاهی از مرتبه چند هفته دارند از این رو رصد آنها با روش گذر که تخصص تلسکوپ کپلر است ساده تر می باشد. کریستا وان لرهوون از موسسه اخترفیزیک نظری کانادا می گوید:« پژوهش جدید کپلر در مورد آشکارسازی سیاره های که به دور ستاره های کوتوله می گردند راه جدیدی برای این نوع مطالعات باز کرده است.» یکی از برنامه های رصدی آینده پروژه ماهواره مساحی گذر سیارات فراخورشیدی میباشد که قرار است دسامبر سال بعد شروع به کار کند.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: nature.com