ایران اکازیون:امسال تلسکوپ هابل در جشن تولد ۲۹ سالگیاش عکسی زیبا از سحابی خرچنگ جنوبی منتشر کرد. در این پست عکسهایی رو می بینید که تلسکوپ فضایی هابل از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۰۹ بمناسب جشن تولدش و پرتابش به فضا منتشر کرده است.
۱-سحابی مرداب که یک پرورشگاه ستارهای هست و حدود ۴۰۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد.
سال انتشار: ۲۰۱۸
۲- یک جفت کهکشان مارپیچی با نام های NGC 4302 (که آنرا از لبه مشاهده می کنید) و NGC 4298 را نشان می دهد که هر دو در فاصله ی ۵۵ میلیون سال نوری از زمین، در قسمت شمالی صورت فلکی گیسو واقع شدهاند.
سال انتشار: ۲۰۱۷
۳-سحابی حباب در نتیجه گاز ستارهای پرسرعت و داغ یک ستاره در درون آن ساخته شده است. این سحابی در فاصله حدود ۷۱۰۰ سال نوری از سامانه ی خورشیدی ما قرار دارد.
سال انتشار: ۲۰۱۶
۴-خوشۀ بزرگ ستارهای وسترلند ۲ حدود ۳۰۰۰ ستاره را در فاصلۀ ۲۰ هزار سال نوری از زمین و در صورت فلکی شاه تخته را نشان می دهد.
سال انتشار: ۲۰۱۵
۵-سحابی سر میمون در فاصله حدود ۶۴۰۰ سال نوری از زمین و در صورت فلکی جبار یا شکارچی واقع شده است. این سحابی اکثرا از گاز هیدروژن فشرده و یونیزه تشکیل شده و رنگ هایی زنده و پرطراوت را می توان دید.
سال انتشار: ۲۰۱۴
۶-این نما سحابی سر اسب ۱۵۰۰ سال نوری تا زمین فاصله دارد. تصویر غبار و گاز این سحابی زیبا و متمایز در نور مادون قرمز از سوی تلسکوپ هابل ثبت شده است.
سال انتشار: ۲۰۱۳
۷-چشم انداز تلسکوپ هابل تصویری خیرهکننده از سحابی رتیل نشان می دهد. این سحابی در فاصلهای حدود ۱۷۰۰۰۰ سال نوری از ما در ابر ماژلانی بزرگ و در یک منطقه وسیع تولد ستارهای جای دارد.
سال انتشار: ۲۰۱۲
۸-آرپ۲۷۳ نام یک جفت کهکشان در حال تعامل است که فراسوی دوردست کهکشان راه شیری، در فاصلهٔ بیش از ۳۰۰ میلیون سال نوری از آن قرار دارد.
سال انتشار: ۲۰۱۱
۹-سحابی بزرگ کشتی یا اتا کارینا(NGC 3372) با پهنای ۳۰۰ سال نوری یکی از بزرگترین اجرام غیر ستارهای در کهکشان ما است که مانند جواهری در جنوب آسمان و صورت فلکی زورق می درخشد.
سال انتشار: ۲۰۱۰
۱۰-معمولأ وقتی کهکشانها با هم برخورد می کنند، تشکیل ستاره محدود به دیسکهای کهکشانی یا دنبالههای کشندی می شود. گروه کهکشانی Arp 194 که با هم در حال ادغام هستند ۶۰۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارند.
سال انتشار: ۲۰۰۹
تلسکوپ فضایی هابل پنجرهای است که شگفتیهای کیهان را به ما نشان میدهد. انتظار میرود که هابل ۵ سال دیگر هم فعالیت کند.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: hubblesite.org