ایران اکازیون:دیسک کهکشان خانه ما – کهکشان راه شیری – بسیار بزرگتر از آن چیزی است که قبلاً تصور می شد. مطالعه جدید نشان می دهد که ٢٠٠ هزار سال طول می کشد تا یک سفینه فضایی که با سرعت نور حرکت می کند، از تمام کهکشان عبور کند. محققان پس از تجزیه و تحلیل فراوانی فلزات(عناصر سنگین) در ستارهها، که با نام metalicities آنها شناخته می شود، به این نتیجه رسیدند.
به گزارش بیگ بنگ، هنگامیکه دانشمندان به فراتر از مرز فرضی پیشین دیسک کهکشان راه شیری نگاه کردند، از دیدن ستارگانی با ترکیباتی شبیه به ستارههای داخل دیسک شگفتزده شدند. کارلوس آلنده یکی از نویسندگان این تحقیق و پژوهشگر مؤسسه اخترفیزیک جزایر قناری گفت: «ما نشان دادیم که درصد قابل ملاحظهای از ستارگان با فلزینگی(Metallicity) بیشتر که از ویژگیهای ستارههای دیسک است، فراتر از حد فرض شده پیشین برای شعاع دیسک کهکشانی وجود دارند.»
مطالعه جدید اندازه دیسک کهکشان راه شیری را در حدود ۲۰۰ هزار سال نوری تخمین می زند. مطالعات پیشین نشان دادند که راه شیری اندازهای در بین ١٠٠ هزار تا ۱۶۰ هزار سال نوری دارد. (یک سال نوری فاصلهای است که نور در یک سال طی می کند، در حدود ١٠ تریلیون کیلومتر.) اخترشناسان می گویند که ستارههایی که اخیراً یافت شدهاند حدود سه برابر دورتر از مرکز کهکشان نسبت به خورشید می باشند. این تیم در بیانیهای اضافه کرد که ستارههای دیسک ممکن است تا حدود چهار برابر نیز نیز دورتر باشند.
دانشمندان پس از تجزیه و تحلیل دادههای بدست آمده توسط ابزار APOGEE و LAMSOT که طیف ستارگان را جمعآوری کرده بودند، به این نتیجه رسیدند. طیف یک ستاره، در واقع تفکیک نور آن به رنگهای مختلف است. با تحلیل الگوی رنگها، دانشمندان میدانند که چه عناصری در درون ستارگان وجود دارند. این اولینبار نیست که دانشمندان در پارامترهای کهکشان تجدید نظر کردهاند. مطالعات اخیر در مورد کهکشان آندرومدا نشان داد که این جسم سماوی نیز جرمی مشابه با راه شیری دارد و نه بیشتر. این موضوع بر پیشبینی حرکت دو کهکشان نیز تأثیر میگذارد، زیرا آنها یک برخورد غیرقابل اجتناب دارند که حدود ۴ میلیارد سال دیگر رخ می دهد. جزئیات بیشتر این پژوهش ِ جدید در مجله Astronomy & Astrophysics و به سرپرستی “مارتین لوپز-کورهدوریا” منتشر شده است.
ترجمه: سوران زوراسنا/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: Livescience.com