ایران اکازیون:اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل، شاهد دو گوی پلاسمایی بودند که توسط یک سیاهچاله در مرکز کهکشانی به میان فضا پرتاب شده و مشابه یک ضربه ی بیلیارد کیهانی میباشد.
براساس گزارش BBC، این ابرسیاهچاله در مرکز کهکشان NGC3862 قرار دارد و با سرعتی ۹۸ درصد از سرعت نور فورانهای پلاسمایی را از خود ایجاد میکند. تصویر این ضربه بیلیارد کیهانی که هابل آن را به ثبت رسانده، تودهای از پلاسما را در میان این فورانها نمایش میدهد که با تودهای دیگر برخورد کرده و نمایشی مهیج را خلق میکند. این تصاویر طی ۲۰ سال توسط هابل به ثبت رسیدهاند.
به گفته الین میر از موسسه علوم تلسکوپهای فضایی در بالتیمور چنین پدیدهای تاپیش از این هرگز در فورانهای فراکهکشانی دیده نشدهبود، رویداد بدیعی که فرصت بررسی چگونگی تبدیل انرژی حرکتی ناشی از برخورد به تشعشعات را فراهم میآورد. این برخورد کیهانی طی دهههای آینده واضحتر شده و به دانشمندان امکان خواهد داد تا درباره چنین سیستمهای مرموز فورانهای کیهانی اطلاعات بهتری به دست آورند،رویدادهایی که مشاهده آنها در نور مرئی تقریبا غیرممکن است.
عکاسی از این فوران را هابل از سال ۱۹۹۲ آغاز کرد و تصاویری به دست آمده از ترکیب عکسهایی ایجاد شده که هابل از سالهای ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۴ به ثبت رسیدهاند. اخترشناسان بر این باورند این فورانها از پلاسمهایی پرانرژی تشکیل شدهاند که توسط سیاهچالهای که قلب کهکشان NGC3862 را تشکیل داده، به فضای بیرون پرتاب میشوند، کهکشان بیضوی شکل در فاصله ۲۶۰ میلیون سال نوری از زمین واقع شده است.
فوران این مواد در جهت زمین رخ دادهاست از این رو دید ساکنان زمین از این رویداد متفاوت از چیزی است که هابل میبیند، از روی زمین رشتهای از مرواریدها در میان فوران پلاسمایی دیده میشوند و تجزیه و تحلیل آنها برای دانشمندان دشوارتر خواهد شد. تنها عامل ممکن شدن رصد این رویداد، حساسیت بالای هابل و توانایی نفوذ چشمان این تلسکوپ به اعماق فضا از فاصله ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین و به مدت بیش از ۲۰ سال بوده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: BBC