ایران اکازیون:سیارک مشهور روز چهارشنبه از فاصلۀ ۶.۲۹ میلیون کیلومتری از کنار زمین عبور میکند. این فاصله تقریبا ۱۶ برابر فاصلۀ زمین تا ماه است. میانگین فاصلهٔ زمین تا ماه ۳۸۴٬۴۰۳ کیلومتر است. در این ویدئو میتوانید چگونگی گذر این سیارک در مدارش، از کنار زمین را مشاهده کنید. (مدار سیارک با رنگ سفید مشخص شده و مدار زمین با رنگ آبی)
این سیارک چهار کیلومتری در نزدیکترین حالت در روز چهارشنبه ۲۹ آوریل ۲۰۲۰ در ساعت ۱۴:۲۶ به وقت ایران از کنار زمین عبور میکند و با چشم غیرمسلح نمیتوان آن را مشاهده کرد. این سیارک که بطور رسمی ۵۲۷۶۸ (۱۹۹۸ OR2) نامگذاری شده، در حال حاضر با سرعت ۳۱۳۲۰ کیلومتر در ساعت در حرکت است و با این فاصلهای که دارد، خطری برای ساکنان زمین محسوب نمیشود. این سیارک در سال ۲۰۷۹ باز میگردد و این بار از فاصله یک میلیون و ششصد و ده کیلومتری از کنار زمین گذر میکند. بنابراین در آن زمان فاصلهاش با زمین حدوداً ۳.۵ برابر از فاصلۀ عبور فعلی نزدیکتر خواهد بود؛ به همین دلیل شناخت ِ دقیق مدار آن برای دانشمندان بسیار مهم است.
در بالا عکس این سیارک را میبینیم که چند روز قبل رادیوتلسکوپ آرسیبو ثبت کرده است. در نگاه اول اینطور به نظر میرسد که شاید این تلسکوپ ماسک بر رخ خود زده است، اما این ویژگیها جزئی از توپولوژی و ساختار این سیارک هستند که دانشمندان قصد دارند آن را بررسی و شناسایی کنند.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: space.com