بررسی خوشۀ کهکشانی آبل ۲۱۶۳

0
116




ایران اکازیون:تلسکوپ فضایی هابل ناسا و آژانس فضایی اروپا توانستند عکس خیره کننده‌ای از یک خوشۀ غنی از کهکشان بنام «آبل ۲۱۶۳» به ثبت برسانند.

این عکس ِ تلسکوپ هابل یکی از غنی‌ترین و دورترین خوشه‌های کهکشانی شناخته شده یعنی «آبل ۲۱۶۳» را نشان می‌دهد.

به گزارش بیگ بنگ، «آبل ۲۱۶۳» که حدود ۳ میلیارد سال نوری با ما فاصله دارد، در صورت فلکی مارافسای واقع شده است. این خوشه کهکشانی یکی از اعضای دسته آبل (با بیش از چهار هزار خوشه کهکشانی) می‌باشد. مطالعات جامعی بر روی این خوشه انجام شده، زیرا مادۀ موجود در هسته آن از ویژگی‌های استثنایی برخوردار می‌باشد. «آبل ۲۱۶۳» یک هاله رادیویی روشن و بزرگ دارد، خیلی داغ بوده و به صورت پرتو ایکس می درخشد. مشاهده خوشه‌های کهکشانی ِ عظیمی مثل «آبل ۲۱۶۳» می تواند مطالعۀ ماده تاریک را سهولت ببخشد و با پدیده ای مثل همگرایی گرانشی، دیدگاه جدیدی در خصوص جهان دوردست به ما بدهد.

این عکس جذاب توسط دوربین پیشرفته میدان عریض هابل(ACS) و دوربین WFC3 به عنوان بخشی از برنامه مشاهداتی گسترده به نام «بررسی خوشۀ لنز بازیونش» یا RELICS گرفته شده است. این برنامه در طول بازه‌ای شامل ۳۹۰ چرخش هابل و ۱۰۰ ساعت مشاهده با تلسکوپ فضایی اسپیتزر، توانست از ۴۱ خوشه کهکشانی عظیم عکسبرداری کند. هدف از این کارها پیدا کردن درخشان‌ترین کهکشان‌های واقع در جهان ِ دوردست بود. مطالعۀ جامع ِ این کهکشان‌ها با تلسکوپ‌های فعلی و تلسکوپ فضایی جیمز وب در آینده می تواند حقایق بیشتری را درباره منشا کیهانی به ما ارائه کند.

ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ

منبع: sci-news.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA