ایران اکازیون:تیمی بینالمللی از اخترشناسان از کشورهای استرالیا، چین و آمریکا دریافتهاند که همه کهکشانها در هر یک میلیارد سال یک بار می چرخند؛ و نکتۀ اصلی این است که مهم نیست چقدر بزرگ باشند.
به گزارش بیگ بنگ، پروفسور «گرهارت موئر» از مرکز بینالمللی تحقیقات اخترشناسی رادیویی دانشگاه غرب استرالیا بیان کرد: «چرخش زمین به دور محورش برای یکبار، طول روز را تعیین می کند و چرخش کامل زمین به دور خورشید در طول ِ یک سال انجام می شود. این فرایند دقتِ ساعت سوئیس را ندارد، اما صرفنظر از بزرگ یا کوچک بودن یک کهکشان، اگر به هنگام چرخش بتوانید در لبۀ دیسک آن بنشینید، تقریبا یک بار چرخش کامل یک میلیارد سال طول می کشد. شما می توانید با محاسبات ساده ریاضی نشان بدهید که همۀ کهکشانهای دارای اندازههای مختلف به طور متوسط از چگالی درونی یکسانی برخوردارند. ما بابررسیهای بیشتر می توانیم عوامل مکانیکی دخیل در ضخیم بودن کهکشانها را بهتر درک کنیم. نمی توانید یک کهکشان چگال را پیدا کنید که با سرعت زیادی گردش کند.»
پروفسور موئر و همکارانش از دانشگاه غرب استرالیا، مرکز علوم اسپیتزر در کَلتِک و رصدخانههای اخترشناسی ملی چین شواهدی از ستارههای قدیمیتر در لبه کهکشانها بدست آوردند. پروفسور موئر افزود: «بر اساس مدلهای موجود، انتظار داشتیم جمعیت اندکی از ستارههای جوان را در لبه دیسکهای کهکشانی مورد مطالعه پیدا کنیم. اما بجای مواجهه با گاز و ستارههای تازه ایجاد شده در لبه دیسکها، جمعیت بالایی از ستارههای قدیمی را مشاهده کردیم. در اطراف آنها نیز ستارههای جوان و گازهای میان ستارهای حضور دارند.» جزئیات چرخش را در ویدئوی زیر مشاهده کنید:
وی افزود:« این نتیجه خیلی مهم است زیرا دانستن اینکه کهکشانها در کجا پایان می یابند به این معناست که ما اخترشناسان می توانیم مشاهدات خود را محدود کرده و دیگر وقت، تلاش و پردازش رایانهای ِ بیهودهای برای مطالعه دادههای مربوط به ورای آن نقطه اختصاص ندهیم. به پاس این پژوهش ما اکنون می دانیم که کهکشانها در هر یک میلیارد سال یک بار چرخش می کنند و لبه آنها ترکیبی از گاز میان ستارهای و ستارههای پیر و جوان می باشد.» جزئیات بیشتر این پژوهش در “یادداشت های ماهانه انجمن نجوم سلطنتی” منتشر شده است.
ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: sci-news.com