ایران اکازیون:ستاره ی HIP 85605 یکی از دو ستاره ای است که در صورت فلکی هرکول و تقریبا در ۱۶ سال نوری از ما قرار دارد. اخیرا مقاله ای توسط دانشمندی از موسسه ماکس پلانک منتشر شده که در آن ذکر شده این ستاره در مسیر برخورد با منظومه شمسی ما قرار دارد.
به گزارش بیگ بنگ، در حال حاضر خبر خوب این است که، با توجه به محاسبات دکتر کورین بایلر جونز از انستیتوی ستاره شناسی هایدلبرگ ماکس پلانک؛ این سیستم ستاره ای از فاصله ۰.۰۴ پارسک، یا معادل ۸۰۰۰ برابر فاصله بین زمین تا خورشید از کنار منظومه ی خورشیدی ما عبور خواهد کرد و تهدید جدی برای ما محسوب نمی شود. علاوه بر این، دکتر جونز با اطمینان اعلام کرد که این رویداد هیچ تأثیری بر زمین و دیگر سیارات منظومه شمسی نخواهد گذاشت و از آن مهمتر اینکه این اتفاق مهم چیزی در حدود ۲۴۰،۰۰۰ تا ۴۷۰،۰۰۰ سال آینده روی خواهد داد!
وی ادامه داد: با این که کهکشان راه شیری شامل ستارگان بیشماری است، اما فاصله ی فضای بین ستاره ای بسیار زیاد میباشد. به همین دلیل حتی در بازه های زمانی طولانی مدت احتمال بسیار کمی وجود دارد که دو ستاره با یکدیگر برخوردی داشته باشند. البته در علم ستاره شناسی و با توجه به اینکه جهان قابل مشاهده ما تا فاصله ۴۶ میلیارد سال نوری در هر جهت گسترش پیدا کرده، هر اتفاقی که در کمتر از ۵۰ سال نوری در این فضا- زمان روی دهد رویدادی در آینده نزدیک به شمار می آید.
ابر عظیمی از سیارات یخی، تکه های سنگ سرگردان و دنباله دارها منظومه شمسی ما را احاطه کرده است، در واقع نگرانی اصلی اثراتی است که عبور ستاره ی HIP ۸۵۶۰۵ می تواند بر ابر اورت بگذارد. با توجه به اینکه فاصله ی اجرام ابر اورت بین ۲۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ واحد نجومی تا خورشید ماست، عبور این ستاره در واقع باعث ایجاد اختلالات جدی در حرکت دنباله دارها و سنگ های واقع در ابر اورت می شود.
سمیر الله وردی – سایت علمی بیگ بنگ / منبع: universetoday – مقاله: arxiv