سفر به مریخ می‌تواند مغز فضانوردان را مختل کند

0
159



MARSبه گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، پژوهشگران اخیرا با آزمایش بر روی موش‌ها دریافته‌اند قرار گرفتن مزمن در معرض پرتو با دوز کم( شرایط موجود در عمق فضا) باعث اختلالات عصبی و رفتاری در موش‌ها می‌شود. “تابش” سبب اختلال در سیگنالینگ بین سایر فرایندهای مغز می‌شود. گرچه پژوهشگران در آزمایش‌های قبلی از مضرات قرار گرفتن در معرض تابش کوتاه مدت اما با دوز بالاتر گفته‌اند اما این شرایط به خوبی شرایط موجود در فضا را نشان نمی‌دهد.

طی این مطالعه “چارلز لیمولی” و همکارانش از دانشگاه کالیفرنیا ارواین، دانشگاه استنفورد، دانشگاه ایالتی کلرادو و دانشکده پزشکی ویرجینیا شرقی؛ موش‌ها را به مدت شش ماه در معرض تابش مزمن اما با دوز کم قرار دادند. لیمولی می‌گوید: «وقتی موش‌ها تحت تابش نوترونی قرار گرفتند ما تغییراتی بسیار جدی در رفتار و مغز آنها پیدا کردیم که نشان دهنده خطرات برنامه‌ ناسا برای سفر به مریخ است.»

آنها دریافتند که قرار گرفتن در معرض تابش باعث اختلال در سیگنالینگ سلولی در هیپوکامپ و قشر جلوی مغز آنها شده و در نتیجه باعث اختلال در یادگیری و حافظه می‌شود. آنها همچنین متوجه افزایش رفتارهای اضطرابی در موش‌ها شدند و اظهار کردند که تابش بر ناحیه آمیگدال مغز نیز اثر می‌گذارد.

آمیگدال یا هسته آمیگدال یا بادامه قسمتی از دستگاه کناره‌ای(لیمبیک) در مغز است. هسته قاعده‌ای-جانبی بادامه(آمیگدال) نقش مهمی در یادگیری و حافظه ایفا می‌کند. بادامه علاوه بر نقش اصلی در درک احساسات و ایجاد پاسخ به آنها، در تعدیل درد نیز دخالت دارد. هستهٔ مرکزی بادامه به عنوان بادامه کنترل درد، معرفی شده‌ است.

محققان پیش‌بینی می‌کنند که طی یک مأموریت سفر به اعماق فضا، تقریباً از هر پنج فضانورد یک نفر رفتار اضطراب مانند را تجربه می‌کند و از هر سه فضانورد نیز یک نفر سطح مشخصی از اختلالات حافظه را تجربه می‌کند. علاوه بر این فضانوردان ممکن است دچار اختلال در تصمیم‌گیری نیز شوند. یافته‌های این مطالعه در مجله “eNeuro” منتشر شد.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencedaily.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA