ایران اکازیون:فضاپیمای ISEE-3 ناسا که درسال ۱۹۷۸ با هدف بررسی بادهای خورشیدی به فضا پرتاب شده بود ، از سال ۱۹۹۸ تاکنون ارتباط رادیوی اش با مرکز کنترل زمینی قطع شده و در فضا سرگردان بود، اما با تلاش دانشمندان ناسا احیا شد وبا سلامی دوباره در حال نزدیک شدن به زمین است.
به گزارش بیگ بنگ، این کاوشگر در سال ۱۹۸۲ راهی مأموریت ملاقات با دنبالهدار ۲۱P/Giacobini–Zinner و سپس دنبالهدار هالی شد، پس از این ماموریت سیگنالی از این فضاپیما دریافت نشد تا اینکه در سال ۱۹۹۸ ناسا آن را کاوشگری مرده اعلام کرد. با تلاش گروهی از دانشمندان، این فضاپیما پس از ۱۶ سال سرگردانی در فضا و بی خبری ، در حال نزدیک شدن به مدار زمین می باشد. دانشمندان براساس دستوراتی که به این فضاپیما دادهاند، مسیر آن را هدایت میکنند. دانشمندان ناسا میگویند موفق شدهاند این فضاپیمای مرده و سرگردان در فضا را احیا کنند تا در مأموریت خود موفق شود.
«کیت کوونیگ» از تیم تحقیقاتی در این باره گفت: پس از کامل کردن مأموریت، پردازش دادهها و ارسال دستورات برای انجام عملکردهای خاص، خوشحالیم که توانستهایم با این فضاپیما ارتباط دوطرفه برقرار کنیم. در روزها و هفتههای آینده هم تیم ما در حال ارزیابی سلامت کلی فضاپیما است و روشهای مورد نیاز را به کار خواهد برد تا این فضاپیما را به مدار زمین و نقطۀ لاگرانژ نزدیک کند. نخستین تماسها بهوسیله تلسکوپ رادیویی و بزرگ آرسیبو (Arecibo) در پورتوریکو صورت گرفته است.
تیم همکاری در رصدخانه بوخوم آلمان، پورتوریکو و دانشمندان ناسا باعث موفقیت این پروژه شدند. در حال حاضر پس از مطالعه وضعیت کنونی موتور فضاپیما را روشن میکنیم و در ماه ژوئن آن را به مدار زمین میرسانیم. ماهواره ISEE-3 نخستین کاوشگری بود که برای مطالعه جریانهای ثابت از بادهای خورشیدی به فضا فرستاده شد و احیای مجدد آن به دانشمندان کمک زیادی به درک بادهای خورشیدی و تاثیرات آن بر ماهواره ها و جریان آب و هوایی روی زمین می گذارد
مطالعه بیشتر در:dailymail , International Cometary Explorer , spacecollege