سپیده‌دم در مدار نهایی سرس

0
110




ایران اکازیون:فضاپیمای سپیده دم ناسا برای بررسی دقیق سیاره کوتوله سرس در اوایل ماه ژوئن ۲۰۱۸، به پایین‌ترین و آخرین مدار ِ نزدیک خود خواهد رسید.

به گزارش بیگ بنگ، بلافاصله پس از آن، فضاپیما کار خود را برای جمع‌آوری تصاویر و سایر اطلاعات علمی از چشم‌اندازی بی‌سابقه آغاز خواهد کرد. این مدار در کمتر از ۵۰ کیلومتر بالای سطح این سیاره کوتوله قرار دارد و لذا فضاپیمای سپیده‌دم می‌تواند ۱۰ برابر هر فضاپیمایی که تاکنون به این سیاره نزدیک شده، به آن نزدیک گردد. سپیده‌دم، اشعه گاما و نوترون‌ها را جمع‌آوری خواهد کرد که به دانشمندان کمک می‌کند تا تغییرات رخ داده در ساختار شیمیایی لایۀ بالایی سرس را درک کنند.

همچنین این مدار بسیار ِ نزدیک، به فضاپیما اجازه می دهد تا برخی از نزدیکترین تصاویر از سرس ثبت شود. انتقال این فضاپیما از مدار قبلی به مدار نهایی به اندازۀ تغییر دادن یک خط، ساده نیست. تیم ماموریت برای ماه‌ها کار کردند تا بتوانند مسیر مورد نظر را برای بخش دوم ماموریت گستردۀ این فضاپیما که توسط یک موتور یونی کار می‌کند، طرح ریزی نمایند. مهندسان بیش از ۴۵۰۰۰ مسیر ممکن را قبل از طراحی برنامه‌ای که به بهترین مشاهدات علمی منتج شود، امتحان نمودند.

دکتر کارول ریموند، پژوهشگر سپیده‌دم، از آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا، در این خصوص گفت: «تیم مشتاقانه منتظر کسب مناظر دقیق و  تصاویری با وضوح بالا برای  آزمایشات جدید و بسیار دقیق ِ خود هستند.» این داده‌های با وضوح بالا به ما اجازه می‌دهد تا تئوری‌هایی را که از مجموعه داده‌های قبلی به دست آمده‌اند، آزمایش کنیم و ویژگی‌های جدید این سیاره کوتوله جذاب را کشف نماییم.

ترجمه: سهیلا دوست پژوه/ سایت علمی بیگ بنگ

منبع: sci-news.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA