ایران اکازیون:اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل، فرایند ترمیم جو در یک سیاره فراخورشیدی را شناسایی کردند. این سیارۀ سنگی فقط ۴۱ سال نوری با زمین فاصله دارد.
به گزارش بیگ بنگ، تلسکوپ فضایی هابل یک سیاره فراخورشیدی (سیارهای در خارج از منظومه شمسی) را در فاصلهی ۴۱ سال نوری مطالعه کرد. تصور میشود که جو اصلی و اولیهی این سیاره به دلیل تابش شدید ستارهاش از دست رفته باشد، اما نکته جالب در این سیاره این است که احتمالا یک فعالیت آتشفشانی موجب شده مجددا جو جدید بدست بیاورد.
این سیاره هر ۱.۶ روز به دور ستارهی خود میچرخد، به این معنی که اخترشناسان به بستر آزمایشی مهمی برای مطالعه دربارهی اتمسفر یک سیارهی فراخورشیدی دست یافتهاند.
طبق شواهد این سیاره که GJ 1132 b نام دارد، جو اولیهای با لایهای از هیدروژن و هلیوم ضخیم را از دست داده است. به گفته اخترشناسان هیدروژن از جو اصلی در گوشته ماگمای مذاب سیاره جذب شده و اکنون با تشکیل آتشفشان به آرامی آزاد شده تا جو جدیدی حاوی مخلوط سمی هیدروژن، متان و سیانید هیدروژن را تشکیل دهد. جو دوم، که همچنان به فضا نشت مییابد، به طور مداوم از مخزن هیدروژن موجود در ماگمای گرم گوشته پر میشود.
این یافتهها میتواند برای سایر سیارههای فراخورشیدی نیز اتفاق بیفتد! فکر میکنید چه چیزی گوشتهی این سیاره را داغ نگه داشته تا بتواند آتشفشانی مایع و قدرتمند را حفظ کند؟ نظرتان را بیان کنید.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: NASA