ایران اکازیون:محققان آژانس فضایی اروپا اعلام کردند، دنباله دار چوریوموف در روز ۱۳ آگوست ۲۰۱۵، به نزدیک ترین فاصله اش تا خورشید رسید. این نزدیک شدن به خورشید باعث افزایش حرارت سطحی دنبالهدار و فورانهای گازی در آن شد.
به گزارش بیگ بنگ، این دنباله دار هر ۶.۴۵ سال یکبار دور خورشید می چرخد و نزدیکترین فاصلهاش از ستارهی منظومهی شمسی ۱.۳ واحد نجومی است که بیرون از مدار زمین قرار میگیرد (فاصلهی زمین تا خورشید یک واحد نجومی است). دوربین علمی فضاپیمای روزتا از فاصلهی ۳۲۵ کیلومتری عکس بالا را در نور و سایه از این دنبالهدار ۴ کیلومتری با هستهای دو بخشی گرفته است.
دنبالهدار چوریوموف در نزدیکترین فاصلهاش، ۱۸۶ میلیون کیلومتری از خورشید فاصله داشت، که چنین فوران و غباری را به بیرون پرتاب کرد. فضاپیمای روزتا با کمک تجهیزات مطالعاتیاش دریافت در هر ثانیه بیش از ۳۰۰ لیتر آب به بیرون این جرم کیهانی فوران میکند و این به آن معنی است که دنبالهدار در دوران عبور نزدیک از کنار خورشید هر روز ۳۶ میلیون کیلوگرم از وزنش را از دست میدهد. در کنار این آب، ۸۶ میلیون کیلوگرم غبار نیز از دنبالهدار خارج میشود و انتظار میرود چنین دوره فعالیتی برای چندین هفته ادامه داشتهباشد.
از آگوست سال گذشته تاکنون کاوشگر روزتا و مدارگرد آن بر روی دنبالهدار به فعالیت ادامه دادهاند و هم اکنون اولین سفر فضایی مدارگرد و کاوشگر به همراه دنبالهدار به دور خورشید شروع شده است. با عبور این دنباله دار به دور خورشید فعالیتهای سطحی و زیرسطحی اش افزایش پیدا میکند که این فرایند با بخارشدن یخها و فوران گاز باعث مهآلود شدن جو اندک این دنبالهدار میشود. جزئیات بیشتر در سایت سازمان فضایی اروپا منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: apod , BBC