عکس فوق‌العاده از سیاره زحل

0
176




ایران اکازیون:فضاپیمای کاسینی ناسا پس از گذراندن بیش از ۱۳ سال در منظومۀ زحل بدرود گفت، و دو روز قبل از اینکه کاوشگر در جو این سیاره غوطه ور شود، شاترهای دوربین زاویۀ گسترده اش را روشن کرده و یک سری عکس از این سیاره غول‌پیکر گازی و حلقه هایش ثبت کرد.

عکس حاصل از فضاپیمای کاسینی ناسا، سیاره زحل و حلقه های آن را نشان می دهد. شش مورد از قمرهای زحل با وضوح اندکی در این عکس دیده می شوند: قمر پوشیده از یخ انسلادوس در موقعیت ساعت ۱ قابل مشاهده است؛ درست زیر انسلادوس، بیرون حلقه F (دورترین حلقه) قمر اپیمتئوس در این عکس به چشم می خورد. به دنبال حلقه F در موقعیتی موافق با عقربه های ساعت، میماس دیده می شود. در موقعیت ساعت ۴:۳۰، قمر پاندورا وجود دارد؛ با حرکت به موقعیت ساعت ۱۰ و درون حلقه F، قمر پرومتئوس واقع شده است.

به گزارش بیگ بنگ، دکتر «رابرت وست» رهبر تیم عکسبرداری در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا بیان کرد: «دستاوردهای علمی کاسینی واقعا ارزنده و فوق العاده بوده است. کاسینی طیف وسیعی از نتایج جدید را در اختیارمان قرار داده که می تواند بینش ما را دستخوش تغییر قرار بدهد؛ از کوچکترین ذرات گرفته تا رصد اراضی جدید در تیتان و انسلادوس و بخش عمیق درونی خود زحل.»

دوربین کاسینی در مجموع ۸۰ عکس قرمز، سبز و آبی تهیه کرده و زحل و حلقه هایش را از یک انتها به انتهای دیگر تحت پوشش قرار داد. دکتر وست و همکارانش ۴۲ مورد از این عکس های زاویه عریض را کنار یکدیگر قرار دادند تا نمایی با رنگ طبیعی به دست آورند. آنها برای سال ها مشغول برنامه ریزی این چشم انداز وداع باشکوه با زحل بوده اند. برای عده بسیاری، وقتی کاسینی به نقطه پایان رسید، وداع سخت و سنگینی بود.

دکتر «الیزابت ترتل» یکی از اعضای تیم عکسبرداری در آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز گفت: «ما به دریافت عکس های جدید از منظومه زحل بطور روزانه عادت کرده بودیم و شاهد تغییر شرایط بودیم. وداع با کاسینی خیلی دشوار بود اما خیلی خوش شانس بودیم که توانستیم شرایط حاکم بر زحل را از دیدگاه کاسینی مشاهده کنیم.»

دکتر «کارولین پورکو» عضو سابق تیم عکسبرداری وُیجر و رهبر تیم عکسبرداری کاسینی در موسسه علوم فضایی اعلام کرد: «به مدت ۳۷ سال، آخرین نمای زحل که توسط وُیجر ثبت شد، برای من یکی از هیجان انگیزترین عکس هایی است که در طی کاوش منظومه شمسی گرفته شده است. وداع با زحل برای همیشه یادآور پایانی دراماتیک برای زمان شگفت انگیزی خواهد بود که انسان در مطالعه این غول گازی صرف کرد.»

ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ

منبع: sci-news.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CAPTCHA