ایران اکازیون:فالکون هوی(Falcon Heavy) موشک جدید و قدرتمند شرکت اسپیس ایکس، توانست با موفقیت و درحالی که یک خودروی تسلای سرخرنگ ایلان ماسک را به همراه داشت، به فضا پرتاب شود و از آزمایش خود سربلند بیرون بیاید.
به گزارش بیگ بنگ، فالکون هوی در واقع ترکیبی از سه راکت فالکون ۹ است که به یکدیگر متصل شدهاند که دو بوستر آن با موفقیت به زمین بازگشتند اما بوستر سوم در ۱۰۰ متری محل فرود روی سکوی روی کشتی، فرود آمد و غرق شد. پس از پرتاب موشک ایلان ماسک به خبرنگاران گفت: «من امروز بسیار هیجان زده هستم. ما پیشرفتهترین و بزرگترین موشک دنیا را ساختهایم.» موشک فالکون هوی ۲۷ موتور دارد، ارتفاعش ۷۰ متر است که به اندازه یک ساختمان ۲۳ طبقه است.
از این موشک در آینده برای ارسال ۶۴ هزار کیلوگرم بار به مدار زمین استفاده می شود. این میزان دو برابر باری است که موشک Delta IV Heavy (رقیب فالکون هوی) می تواند حمل کند. ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس گفت: «به نظر میرسد که پیشران مرکزی وظیفه خود را تا جای ممکن به درستی انجام داده و تنها در فرود به مشکل خورده است. واضح است که پیشران مرکزی بر روی کشتی بدون سرنشین فرود نیامد. ما به دنبال بررسی این موضوع هستیم. سوخت پیشران مرکزی برای فرود به اتمام رسیده، به همین دلیل به نظر میرسد با سرعت تقریبی ۴۸۰ کیلومتر بر ساعت در حدود ۱۰۰ متری کشتی افتاده است.» لحظه تاریخی ِ پرتاب موشک “فالکون هوی” و فرود بوسترها را در ویدئوی زیر مشاهده کنید:
این موضوع نباید دستاوردهای چشمگیر امروز اسپیسایکس را تحتالشعاع قرار دهد. هدف از این پرتاب آزمایشی این بود که ثابت کند “فالکون هوی” برای پرواز آماده است. فرود پیشرانها همیشه یک هدف ثانویه است و هیچ کس نباید این واقعیت را فراموش کند که این شرکت توانست دو مورد از سه بوستر را به سلامت و به صورت همزمان روی زمین فرود بیاورد.
اگر همه چیز به خوبی پیش رود، خودرو تسلا رودستر تا یک میلیارد سال در مدار مریخ باقی خواهد ماند. همچنین خبرها حاکی از این است که موشکی که ماشین را حمل می کند، این مسیر را از دست داده و تسلا را در مداری به سمت کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری می برد. البته مشخص نیست که دقیقا چه سرنوشتی در انتظار این خودرو است، اما این احتمال نیز وجود دارد که خودرو اسیر گرانش سیاره مریخ شود. دانشمندان سیارهای بزودی مدار دقیق آن را اعلام می کنند.
مالکیت چنین راکت قدرتمندی میتواند فرصتهای تجاری جالبی دراختیار ماسک و شرکتش قرار دهد: پرتاب ماهوارههای بسیار بزرگ اطلاعاتی و نظامی برای دولت آمریکا، ارسال مجموعه بزرگی از ماهواره های کوچک برای ایجاد اینترنت پرسرعت جهانی، پرتاب روباتهای بزرگتر و قدرتمندتر و برای فرود بر سطح مریخ یا بازدید از سیارههای دوردستی مانند مشتری و زحل و قمرهای آنها و پرتاب تلسکوپهای بزرگی نظیر تلسکوپ فضایی جیمز وب که قرار است جانشین تلسکوپ هابل باشد. این تلسکوپ به اندازهای بزرگ است که برای جا گرفتن در یک راکت باید تا شود.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع بیشتر: theverge.com , futurism.com , businessinsider.com